Naar inhoud springen

Gebruiker:FabioDekker/Tenggara cup

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Tenggara cup. Een jaarlijks sporttoernooi voor Molukkers. Zuid-Oost Molukse mensen (orang terselatan) in Montfort samen voor de Tenggara Cup. voor de Zuidoost Molukse (Maluku Tenggara) gemeenschap in Nederland


Ze kwamen van de Zuidoost Molukse eilanden (de Kei-eilanden) en zijn ... bij gelegenheden zien we elkaar zoals laatst bij de Tenggara cup.

Keiezen. Verschil met Ambonezen.[1]

Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

In 2013 is de tenggaracup ontstaan tussen vaders (Danny Rahareng en Ronny Rahajaan) uit Zwolle en (Richard Letsoin) uit Rijssen. Onze zonen speelden tegen elkaar (Csv ’28 tegen Excelsior ’31). Tenggaracup houdt in tenggara, en dat betekent zuid oost. Onze voorouders komen oorspronkelijk uit Zuid Oost Molukken, daarom Tenggaracup.

Sinds 2013 is de opzet gemaakt voor een Tenggara Cup (voetbaltoernooi) voor de 4e generatie van de zuidoost Molukse gemeenschap in Nederland. De 1e editie vond plaats in Zwolle, gevolgd door een 2e in Nistelrode en een 3e in Rijssen. Bij de laatste editie namen ruim 175 spelers deel, zowel meisjes/dames als jongens/heren in de leeftijdscategorie van 6 t/m 35 jaar. Een zeer geslaagd evenement met maar liefst 550 bezoekers.

De 4e editie wordt op 9 juli gehoudenin Helmond en vol trots bij Helmond Sport uit Jupiler League in het Lavans stadion van Helmond Sport. De verwachting is dat het deelnemersveld en het bezoekersaantal dit jaar wederom zal stijgen. Spieren voor spieren wordt deze dag ook ter promotie onder de aandacht gebracht met tal van promotiemateriaal. Team Helmond zal deze dag opdraven in shirts van Stichting Spieren Voor Spieren. Hiermee is er een direct initiatief om Stichting Spieren Voor Spieren onder de aandacht te brengen. Zo zal er een specifiek centraal punt opgezet worden ter promotie van Stichting Spieren Voor Spieren, eventuele andere goede doelen en partners/sponsoren. Stichting Spieren Voor Spieren zorgt ook voor promotiemateriaal, dit zal op 9 juli dan ook verspreid worden.[2]

Zaterdag 29 juni 2019 zal op het sportcomplex van VV SNA Montfort de Tenggara Cup 2019 georganiseerd worden

Bij Dieze West zijn we begonnen en daarna werd het evenement gehouden in Nistelrode, Rijssen , Helmond, Zevenaar, Cuijck, Montfort en Arnhem.

Achtste editie van 2022 op het terrein van ESA Rijkerswoerd.

Aanstaande zaterdag zal voor de negende keer het Tenggara voetbaltoernooi worden georganiseerd. Dit keer zullen de velden van Be Quick '28 het decor zijn van deze sportieve ontmoeting. De missie van de organisatie is: ontmoeting voor Maluku Tenggara in Nederland door middel van Sport, Muziek, Cultuur en lekker eten!!

Edities[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2022 (Arnhem): [3]
  • 2023 (Zwolle): [4]