Gebruiker:Fyntyn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Fyntyn was de gebruikersnaam van Hendrik Gosses de Jong (De Tynje, 15 augustus 1932) die op 24 november 2011 in Soest overleden is.


Hartelijke dank voor het welkom dat mij als gebruiker op de Nederlandstalige Wikipedia ten deel valt. Ik had een eerste bijdrage geleverd op de Overlegpagina van Tijnje (beter: De Tynje. Op die Overlegpagina lees je waarom). Dit dorp, mijn geboortedorp bestaat in 2010 onder die naam officieel nog maar 100 jaar. Maar het uitgestrekte grond- en watergebied heeft een langere en rijkere historie. De beschrijving daarvan op Wikipedia is, zacht gezegd, niet helemaal correct en volledig.

Hetzelfde was het geval op de Frysktalige Wikipedy, reden waarom ik er daar al danig werk van heb gemaakt (hartelijk ter lezing aanbevolen, incl. de verwijzingen naar kaarten en literatuur). Daar had ik mij al mijn alias Fyntyn aangemeten (geheugensteuntje voor vrienden en andere getrouwen: fyn en fan de tynje). Dat ik nu als noviet wordt binnengehaald in de wereldwijde Wikipedia-kring vat ik niet helemaal. Maar nogmaals: hartelijk dank voor het welkom.

Nu nog even kennismaken, deze keer in het Nederlands. Ik ben Hendrik, eigenlijk Hindrik Gosses de Jong die in 1932 geboren is 'op De Tynje', Rôlbrêgedyk 278 (nu 23), pal tegenover het Skoalpaad of het restant ervan. Ik verbeeld mij dat ik verhoudingsgewijs aardig op de hoogte ben van de geschiedenis van De Tynje en zijn wijde omgeving. De toegankelijkheid van documenten, geschriften en landkaarten heb ik naar vermogen uitgebuit, met bijzondere vermelding van de schatten van Tresoar in Leeuwarden. Commentaren op mijn bijdragen, incl. de Frysktalige, zijn zeer welkom. Ik kan wel tegen een stootje, mits niet onder de gordel. --Fyntyn 16 mrt 2010 11:06 (CET)

Sinds maart j.l. heb ik mijn bijdrage op de Overlegpagina bij Tijnje zeer uitgebreid. Het is de bedoeling dat hieruit, na enige bewerking, één of meer (sub)artikelen gaan resulteren op of bij die hoofdpagina. Fyntyn 23 jun 2010 21:24 (CEST)