Gebruiker:GJS

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

GJS staat voor Ge J. Snoek of voluit Gerardus Johannes Snoek uit Westervoort, geboren op 20-10-1950 te Renkum. Tot oktober 2012 werkte hij in Zwolle als Service Centrum medewerker voor het gehele Achmea Facilitaire Bedrijf en was bezig met Project Gutenberg (copyright vrije) boeken digitaliseren). Hij leest veel Science-fiction oa. de DUNE of DUIN reeks van Frank Herbert + zoon Brian Herbert, en ook documentaire werken!

Van 1971-1977 studeerde hij Metaalkunde aan de HTS in Utrecht en werkte achtereenvolgens bij BK in Kampen, Volvo Car in Born en Shell-Billiton in Arnhem, maar nadat het Billiton laboratorium BRA in 1993 de deuren sloot, was hij jarenlang zoekend naar werk. Ook is als freelancer technisch vertaalwerk (Engels + Duits) gedaan. Zie het artikeltje orthese van zijn hand (met een dergelijk hulpmiddel loopt hij nog, maar uiteraard de 4-daagse zeker niet meer...) Sinds 2011 gebruikt hij buitenshuis veel zijn rolstoel. Zijn belangstelling is breed en op bepaalde zaken zeer diepgaand. Hij is al 35 jaar zeer gelukkig getrouwd en heeft twee dochters (34+32jr), zijn vrouw werkte in de thuiszorg. Vanaf okt 2012 genieten beiden van hun pre-pensioen en zijn sindsdien op meerdere vlakken actief als vrijwilliger. Hij hoopt nog veel aan Wikipedia bij te dragen, en zegt wel eens dat als hij zijn leven over zou mogen doen (hij gelooft trouwens volledig in reincarnatie) dat hij dan het wikipedia geheel graag als dagtaak zou doen.

Vanwege het feit dat diverse toevoegingen aan artikelen die in de loop der tijd werden geweigerd (oa de verwijzing naar de natuurlijke zon als boek bij de ZON, en verwijzing naar het werk over Saturnus door Jakob Lorber) bij diverse items, is een eigen weblog gestart onder de link/naam [1] op de servers van Henk vd Kamer (freelance writer en systeembeheer PC-Active, wat sinds najaar 2013 bij de HCC behoort.) Zo schreef/startte hij reeds (lang geleden) Emulatie, Data_Acquisitie, Commodore 64, Facilitair_Bedrijf, Jacob Lorber en MBRT (waaraan zijn oudste dochter studeerde) en vele kleinere aanvullingen of correcties op bestaande zaken... Techniek (werktuigbouw + computers), medische orthopedie zaken en esoterie genieten zijn warme aandacht, waarbij hij ook nogal eens ver wil afdwalen - buiten de geijkte paden. Kenners van hem gaven ooit eens aan dat als er een kruiwagen informatie gevraagd is, hij de neiging heeft met een vrachtauto vol aan te komen, dus wees gewaarschuwd!...

Zijn voorkeur-programma voor PC werk is AdobeAcrobat, waarmee hele boeken gedigitaliseerd worden. Sinds de aanschaf van een ereader [2] blijkt dat het EPUB formaat voor deze apparaatjes aanzienlijk prettiger leest door betere instel mogelijkheden van de bladspiegel/lettergrootte enz. Daarom heeft hij nogal wat PDFs geconverteerd middels het programma Calibre... Sinds hij beschikt over een goede A3 flatbed scanner [[3]] gaat het digitaliseren van boeken en het OCR-en met ABBYY Finereader Pro 14 [[4]] veel professioneler. Persoonlijk vond hij Wikipedia een prachtig project, en wat hij daar niet kwijt kon, bracht hij toch wel via de eigen site [ORYX] onder de aandacht. Hij schrijft een boek over de crash van het Engelse HMA_R101 luchtschip omdat hij via een regressie_analyse er achter kwam, dat hij waarschijnlijk vrij nauw betrokken was - in zijn vorige leven - bij de bouw van dat prestigieuze Engelse staats- luchtschip en als passagier omkwam bij de crash in okt 1930! Exact twintig jaar later is hij weer gereïncarneerd, maar wel bewust op een andere plaats op aarde (zie astro-geografie) Eerst met een versluierde fascinatie voor luchtschepen en sinds oktober 2010 dus met een bijzonder BEWUSTE diepgaande ervaring over hetzelfde onderwerp...! Pas nu snapt hij ook zijn voorliefde voor Nevil_Shute en zijn boeken, daar die auteur nauw betrokken was bij de bouw van de kapitalistische HMA_R100, waarvan hij veel details beschrijft en stevig kritiek geeft op het (onderhuidse) ontwerp van de HMA_R101. in zijn in 1955 verschenen autobiografie Slide_Rule. Nevil was vliegtuigbouwer en later een goede roman-schrijver, vergelijkbaar met bekende namen als Anton_Viruly en Antoine de Saint-Exepury. Bijna alle boeken van NS hebben relaties met de luchtvaart en een aantal hebben zelfs uitvoerig reïncarnatie als onderwerp. Zie de titels in het NL/EN op deze link Nevil_Shute... Er is in NL zelfs een Nevil Shute lezersclub, waarvan de voorzitter dezelfde functie heeft als bij de oorspronkelijk Engelse Fanclub (zie [[5]] en Joost Meulenbroek's Newsletter.

In 2018 besloot hij geen (nieuwe) bijdragen meer aan nl.wikipedia te leveren, omdat diverse moderators het zogenoemde AIDS gedrag vertonen = "Alle Initiatief Dodende Stijl", door hun wijze van screening/afwijzing. Jammer, maar wel als consequentie daarvan!...

GJS (bijgewerkt april 2020) email: gjsnoek79@gmail.com