Gebruiker:George4/NVM

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen) is Nederlands grootste en meeste bekende makelaarsvereniging. Ongeveer 4000 makelaars en vastgoeddeskundigen zijn lid van de NVM. De NVM organisatie is onder te verdelen in 4 vakgroepen, te weten: Agrarisch & Landelijk Vastgoed, Bedrijfs Onroerend Goed, Vastgoedmanagement en Wonen.

Funda[bewerken | brontekst bewerken]

Het bekendste onderdeel van de NVM is ongetwijfeld de website Funda.nl. Deze site toont het woningaanbod van alle aangesloten NVM makelaars. Concurrenten van Funda zijn: Woonkrant, Huislijn en Dimo.

Ontwikkelingen[bewerken | brontekst bewerken]

De laatste tijd staat de makelaarsbranche flink onder druk. Veel mensen regelen de (ver)koop van een huis zelf en laten de makelaar achterwege. Ook de opkomst van internetmakelaars als Makelaarsland en andere prijsvechters die door middel van deeldiensten de tarieven flink kunnen reduceren zorgen voor nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Ook de website Funda staat ter discussie. Het huizenaanbod van niet NVM-leden staat namelijk niet vermeld en daarmee laat het ruimte voor concurrerende websites.

De makelaarsbranche staat op een keerpunt; de oude tijden van de makelaar die tot de notabelen behoorde is niet meer. De nieuwe makelaar zal meer als adviseur en expert optreden.

Links[bewerken | brontekst bewerken]

www.nvm.nl