Gebruiker:Glaanieboy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hallo, mijn echte (voor)naam is Glenn en ik gebruik mijn internettijd onder andere om me in te lezen op de geschiedenis van mijn land. Ook ben ik iemand die gek is van weetjes, wist-je-datjes en andere leuke feitjes. Om deze reden kom ik vaak op Wikipedia, zowel op de Engelstalige als Nederlandstalige versie.


Waarom heb ik een gebruikersprofiel? Je leest toch alleen maar?[bewerken | brontekst bewerken]

Nou, omdat ik merkte dat de verschillen tussen de Engelstalige en Nederlandstalige versies van pagina's op Wikipedia vaak groot zijn. Bijvoorbeeld, de pagina van mijn woonplaats Heemskerk is in de Engelstalige versie slechts een beginnetje, terwijl de NL versie veel groter en interessanter is. Om die reden wil ik de verschillen wegwerken, om te beginnen met de pagina van Heemskerk, waarin ik de Nederlandse versie gebruik als sjabloon om die te vertalen naar het Engels en deze te plaatsen op de Engelse Wikipedia.

Wat doe ik nu?[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben nu de Nederlandse Wiki van Heemskerk aan het vertalen en te plaatsen op de Engelstalige versie. Dit doe ik wanneer ik zin heb en wanneer ik tijd heb, er is geen haast van mijn kant. Ik zal echter geen half-slachtige vertalingen achterlaten, hier kan je vanuitgaan.

Ook haal ik foutjes weg, schoon ik linkjes op en update informatie op het moment dat ik iets verkeerde of verouderde informatie tegenkom, het merendeel schoonheidsfoutjes.