Gebruiker:Henk Daalder

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Henk Daalder is ICT'er en veranderkundige Hij houdt zich ook bezig met communiceren via websites Op http://www.guldenlijn.nl/kenniseconomie kunt u zien hoe werkloze ICT'ers als vrijwilliger het lokale bedrijfsleven kunnen helpen met innoveren. Windenergie is zijn bijdrage aan wikipedia

In 2007 startte hij het | Windparken Wiki een op mediawiki gebaseerd wiki, waar windpark ontwerpen worden gepresenteerd. Dez eontwerpen zijn lijnvormig. Omwonenden worden uitgenodigd de ontwerpen te verbeteren, of nieuw voor te stellen. Elke regio moet zijn deel van 6000 windmolens opnemen.

Het doel is van het Windparken Wiki is | locaties te ontwerpen voor 6000 windmolens van 3MW. Dat is voldoende om alle in Nederland verbruikte stroom duurzaam op te wekken.


Pleo artikel ten onrechte verwijderd[bewerken | brontekst bewerken]

{protest} Jammer dat het artikel over Pleio door een moderator is verwijderd, een discutabele keus. Deze moderator zondigt tegen het wikipedia principe "laat iedereen zo veel mogelijk zijn gang gaan" De foute moderator stelde dat het artikel reclame is, en dat het niet relevant is.

Maar pleio is geen commercieel product, het is een internet samenwerkings systeem van de overheid. Reclame is helemaal niet nodig voor een systeem waar ca 70.000 mensen in samenwerken. Alleen al het aantal deelnemers maakt Pleio een relevant verschijnsel, dus waardig voor wikipedia. Al is relevantie helemaal geen erkend afkeur criterium, zoals op de moderatoren pagina's wordt gesteld.

Dus Pleio is relevant, en er is geen reclame voor nodig, Het is al ca 5 jaar in gebruik en op buitenlandse wikipedia's staan wel artikelen over vergelijkbare systemen. Forbes schreef een artikel over het nederlandse Pleio

Maar de nederlandse wikipedia moderatoren spelen liever pvv proleet

In de historie van de verwijder pagina valt te lezen dat de moderator die het artikel aanmerkte als te verwijderen, toegeeft dat hij niet kan beoordelen of het een fout artikel is, maar dat hij dat altijd doet bij nieuwe pagina's, om de schrijvers te prikkelen het beter te maken.

In de verwijder discussie geven ze ook geen argumenten noch weerspreken ze de argumenten van de auteurs. De ene moderator beticht mij van betrokkenheid bij Pleio, klopt ik ben een van de 70.000 gebruikers Verder hen ik er geen belang bij, behalve dat ik het belangrijk vind dat ook de overheis intensiever samenwerkt met anderen, zoals burgers.

Een andere moderator stelt dat een van de auteurs een ambtenaar is, diens bijdrage heeft hij meteen verwijdert, want ambtenaren mogen natuurlijk niets bijdragen aan wikipedia, kennelijk.

Er zijn ook niet bij het artikel betrokken discussieerders die stellen dat het artikel uiteindelijk goed genoeg lijkt, de pro verwijderen moderatoren spreken dat niet tegen, ze hebben in het geheel geen verdere argumentengegeven. De wikipedia regels voor moderatoren schrijven voor, dat de moderator in de discussie moet deelnemen.

Maar bij de pleio verwijder discussie beperkte hun inbreng zich tot jijbakken en statements over het proces, niet over de redenen om het Pleio artikel te verwijderen, die hadden ze duidelijk niet.


De verwijder discussie[bewerken | brontekst bewerken]

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Te_beoordelen_pagina%27s/Toegevoegd_20140726#pleio

Delen van der discussie zijn echter verwijderd.

Voorbeelden van vergelijkbare artikelen, van vergelijkbare websites zijn twitter, XS4ALL en tweakers.net Dat zijn uithangborden van commerciele bedrijven en staan op wikipedia, Pleio is van een stichting en wordt verwijderd als reclame, deze moderatoren zijn fout.

Richtlijnen voor moderatoren

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Richtlijnen_voor_moderatoren