Gebruiker:Hiro/Kevin March

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hiro/Kevin March
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
De informatie in deze infobox is geheel of gedeeltelijk afkomstig van Wikidata.
Informatie van Wikidata kun je hier bewerken.

Kevin March (Providence, 12 mei 1968) is een Amerikaans drummer, producer, songwriter en druminstructeur. Hij heeft gedrumd in onder andere The Dambuilders, Guided by Voices en Shudder to Think. March heeft daarnaast bijgedragen aan opnames voor A Camp, The Rentals en vele andere bands en artiesten. Als producer heeft March gewerkt aan de eerste twee albums van The Nowherenauts.

March heeft verschillende functies bekleed aan School of Rock, een internationale organisatie voor naschoolse muziekopleidingen.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Jeugd en opleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Kevin March werd op 12 mei 1968 geboren in Providence in de staat Rhode Island. Hij groeide op op een boederij in York in Pennsylvania. Hij begon als zesjarige jongen met drummen op een drumstel van Gretsch van zijn vader. March studeerde van 1988 tot 1991 aan Berklee College of Music. Daar maakte hij deel uit van de schoolband Intense Sleeping Intents, samen met onder andere NFL-huiscomponist David Robidoux op gitaar en bassist James Guffee.[1] Ahmet Ertegün gaf de aanvangsrede tijdens de diploma-uitreiking in 1991.[2]

The Dambuilders en Shudder to Think[bewerken | brontekst bewerken]

March was bevriend met producer Rich Costey, eveneens een Berklee-alumnus, die werkte aan de opnames van het derde album van The Dambuilders. De bandleden waren in 1990 verhuisd van Hawaii naar Boston en zochten een nieuwe drummer. March deed succesvol auditie. Hij tourde met de band door Europa en nam uiteindelijk drie albums op met de band.

The Dambuilders traden op in het voorprogramma van Weezer. Bassist Matt Sharp verliet Weezer in 1999 om zich volledig te storten op zijn project The Rentals. Drummer Patrick Wilson, eveneens van Weezer, werd tijdens studio-opnames vervangen door March. Guided by Voices trad op in het voorprogramma van The Dambuilders.

Collega-bandlid Joan Wasser (Joan As Police Woman), die haar carrière eveneens startte bij The Dambuilders, was bevriend met leden van Shudder to Think.

Guided by Voices[bewerken | brontekst bewerken]

Na The Dambuilders overwoog March om te stoppen met drummen, tot hij door GBV-frontman Robert Pollard gevraagd werd om lid te worden van zijn band. In januari 2001 of 2002 trad March toe tot de bezetting.

Pollard kende March van Those Bastard Souls en The Dambuilders.

In april 2004 bracht Pollard het nieuws naar buiten dat Guided by Voices zou worden opgeheven. Op 31 december dat jaar gaf de band zijn laatste show. Het bleek een van de twee malen dat Pollard de band ophief.

Bloodthirsty Lovers[bewerken | brontekst bewerken]

Op 5 oktober 2004 verscheen het album Delicate Seam van Bloodthirsty Lovers. March verzorgde de drumpartijen op vier nummers. Nadat Guided by Voices was opgeheven, zou hij een korte pauze houden. Daar kwam weinig van terecht; hij ging op tournee met Bloodthirsty Lovers. Daarnaast verleende hij medewerking aan Shudder to Think's Craig Wedren bij de opnames van diens soloalbum Lapland. March speelde drumpartijen en produceerde het album.

The Nowherenauts[bewerken | brontekst bewerken]

In 2006 was March druminstructeur aan School of Rock in Brooklyn. Daar ontmoette hij Sofie Kapur, Anders Kapur en Hunter Lombard. Twee jaar later, toen March de school verlaten had, bracht hij de drie weer samen. Bij wijze van experiment werd The Nowherenauts opgericht. Dit leidde tot een debuutalbum in 2011, geproduceerd door March. In samenwerking met co-producer Carl Glanville verscheen in 2012 het tweede album Warned you.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

  • (en) Kevin March in de Guided by Voices Database
  • Fout: geen id gevonden


Categorie:Amerikaans rockdrummer Categorie:Guided by Voices