Gebruiker:Jeffie-Z/Film

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Flims vind ik altijd leuk om te kijken sinds tegenwoordig kijk ik steeds vaker film. Het is een van mijn dingen van vermaak.

Films die ik ik al heb gezien:[bewerken | brontekst bewerken]

  • Glory Road
    • Het is een waargebeurd verhaal. Het gaat over de basketbal. De film speelt zich af in 1966 in El Paso, Texas. De film laat zich zien dat er in het college basketbal toen nog alleen maar blanke mensen speelde. Een basketbal coach genaamd Don Haskins die eerst op een ander college de coach was van een meiden team wou naar een ander college in El Paso om een jongens team te vormen. Eenmaal toen hij die baan had liep hij met zijn assistents coach de zaal van de Oilers Miners in daar trof hij een slecte zaal aan omdat al het geld naar het Amerikaans Rugby team ging en het geld at ze hadden uitgeven aan verlichting. Toen Don op een basketbal beurs heeft hij een paar spelers waar hij wel van dacht dat ze wel voor hem wouden spelen. Niet dus eenmaal 1 wedstrijd op die beurs gezien te hebben was hij overtreft een Afrikaan die speelde alle blanke uit. Maar het publiek juichde niet eens. Toen Don hem besloot te nemen dacht hij dat het een grap was maar later komt hij in het team. Maar hij stuurde zijn assistent het land in naar de achterbuurten om meer Afrikaanse spelers te zoeken. Hij merkte dat ze top waren, maar omdat alle zwarten in de achterwijken bleven en geen kans kregen wilde Don Haskins daar een eind aan maken om met een zwart team de competitie te winnen.
    • Ik zelf vond deze film best boeiend omdat het laat zien hoe het vroeger in zijn werk ging. Ik zelf heb me ook zo een paar jaar geleden gevoeld alleen gelaten in een hoekje maar het is een film wat best naar mijn mening een prijs verdient.

Films die ik nog wil zien:[bewerken | brontekst bewerken]