Gebruiker:Kevinklop/Managers United

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Managers United
Type Fansite
Taal Nederlands
Eigenaar Thomas Boeschoten
Opgericht 2004
Status actief
Link www.manutd.nl
Portaal  Portaalicoon   Media


Managers United is een Nederlandstalige website gewijd aan het computerspelserie Football Manager. Elke dag worden twee artikelen gepubliceerd die een link leggen tussen het spel en de echte wereld. Daarnaast kent de website een forum, waar zowel over het spel als over voetbal in het echt gediscussieerd wordt.

Managers United is in oktober 2004 opgericht door Mark de Rooij, Timothy Nuy en Thomas Boeschoeten. Zij speelden daarmee in op een, naar hun mening, gebrek aan Nederlandstalige sites die zich richtten op Football Manager en de voorganger Championship Manager. Eerst werd besloten de nieuwe site de naam BenN's te geven, maar na beraad werd dit omgezet naar Managers United, dat in de domeinnaam met manutd is afgekort. De domeinnaam heeft overigens niets met de Engelse voetbalclub Manchester United te maken.

De artikelen op de voorpagina leggen een link tussen de echte voetbalwereld en die van Football Manager. In inspiratiegidsen wordt een talent, voetballegende, land, derby, club of competitie belicht. Over het algemeen beginnen de artikelen met een historie, dan wel biografie, om vervolgens de eigenschappen in het spel te bespreken. In de zogenaamde managementgidsen wordt volledig geconcentreerd op het spel. Zij dienen als hulp bij het ontdekken en juist gebruiken van verschillende functies in Football Manager. Andere publicaties bestaan uit interviews met prominente forumleden of personen uit het profvoetbal, recensies van aan voetbal gerelateerde boeken, columns van leden en aan Football Manager gerelateerde nieuwsberichten.

Het forum van Managers United organiseert verschillende wedstrijden, waaronder een wekelijkse Kits Challenge om de mooiste shirts voor een bepaalde profclub te ontwerpen en een zogenaamde Challenge waarin spelers de opdracht krijgen in het spel zelf met een bepaalde club zo goed mogelijk te presteren. Verder is er ook de Clash of the Tactics, waarin spelers met gelijkwaardige teams spelen en alleen op basis van tactiek moeten bewijzen wie de beste is. Ten slotte bestaat er een gelegenheid voor leden om met elkaar in duel te gaan, vanzelfsprekend binnen het spel. Bovendien kenmerkt het forum zich door periodiek een Data Update te publiceren, die de laatste transfers en wisselingen in het voetbal in Football Manager verwerkt.