Gebruiker:M4ch1n3H34d

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

M4ch1n3H34D[bewerken | brontekst bewerken]

Al een tiental jaren zwerf ik rond op internet, altijd heb ik een schuilnaam gebruikt die mijn interesses weergeeft, maar niet uitlegt. M4ch1n3H34d is niets meer of minder dan MachineHead, gelijk aan de Amerikaanse band 'Machine Head'. Daarnaast heeft mijn nickname ook wortels in een science-fiction serie uit de jaren negentig. De toenmalige serie Space Above and Beyond werd uitgezonden op SBS6. In deze serie vloog men door de ruimte in schepen die Hammerheads genoemd werden.

MachineHead is dus enerzijds een samentrekking van de muziekstijl die mij aanspreekt en anderzijds een interesse in science-fiction en fiction. Ook symboliseert het voor mij filosofische gedachten die samengaan met ergernissen in de huidige maatschappij. De verdeeldheid tussen rijk en arm, een cultuur waarin uiterlijk boven innerlijk wordt gerekend dankzij de media machine en een politiek die meer weg heeft van een struisvogel dan van een leeuw.

Machine staat dus ook voor de wereld waarin ik leef en hoe ik die wereld bekijk. Gedreven door lusten, onlusten, begeerte, emoties en consumptiedrang. Haast, haat, plastische liefde en nog maar een paar échte mensen. Mijn gebruikersnaam MachineHead of M4ch1n3H34d kun je vergelijken met het gevoel dat je krijgt wanneer Morpheus in 'The Matrix' zegt: "It's the world that has been pulled over your eyes to hide the truth, Neo".


M. v/d B. M4ch1n3H34d