Naar inhoud springen

Gebruiker:Melsaran/voorstel/verwijdering

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hier werk ik aan een voorstel voor verbetering van de verwijderlijst.

N.B. de volgende voorbeelden zijn niet bedoeld als strikte regels. Het verwijderproces hoort niet alleen via stemmen te gaan, maar vooral via discussie en consensus. Bij het verwijderen of niet verwijderen van een artikel moet er altijd het gezond verstand worden gebruikt.

  • Als er op de verwijderlijst een artikel staat dat 5 stemmen netto tegen verwijdering heeft, mag het verwijdersjabloon van de pagina af (de nominatie blijft wel staan). Dit om te voorkomen dat als er iemand een punt wil maken door iets te nomineren om wat voor reden dan ook, maar het overduidelijk is dat het artikel niet verwijderd wordt, het artikel 2 weken lang vervuild wordt met een wegsjabloon.
    • Voorbeeld: Gebruiker:Jantje nomineert het artikel over Nederland voor verwijdering op 6 april 2010. Op 9 april 2010 zijn er (inclusief de nominator) 2 stemmen voor verwijderen, en 8 stemmen tegen verwijderen. Omdat het heel onwaarschijnlijk is dat het artikel nog verwijderd zal worden, gaat het sjabloon eraf. De nominatie blijft wel staan.
  • Als er op de verwijderlijst een artikel staat dat 3 stemmen netto voor verwijdering heeft en in totaal niet meer dan 2 tegenstemmen, mag het al na 1 week verwijderd worden en hoeft de periode van 2 weken niet doorlopen te worden. Dit om de verwijderlijsten wat in te korten.
    • Voorbeeld: Gebruiker:Pietje nomineert het artikel over l'easy (met als inhoud "l'easy is de beste elektronicawinkel van Nederland. Bestel nu een computer voor de laagste prijs!") voor verwijdering. Na één week heeft het artikel 1 stem tegen (die van degene die het artikel aanmaakte), en 4 stemmen voor verwijderen. Omdat het heel onwaarschijnlijk is dat het artikel nog behouden zal blijven, en omdat de verwijdering niet controversieel is (niet meer dan 2 mensen tegen), mag het artikel al na een week verwijderd worden.
  • Als een artikel 4 tegenstemmen of meer heeft en er niet minstens 5 voorstemmen meer zijn dan het aantal tegenstemmen, is de verwijdering controversieel en wordt het artikel niet verwijderd.
    • Voorbeeld: Gebruiker:Keesje nomineert het artikel over Ammar en Sara voor verwijdering, omdat hij vindt dat het onderwerp niet encyclopedisch is en dat mensen die tijdelijk in het nieuws komen niet relevant genoeg zijn. Na twee weken zijn er 6 tegenstemmen en 10 voorstemmen. Omdat de verwijderingsnominatie blijkbaar controversieel is, bestaat er binnen de gemeenschap niet genoeg consensus om het artikel te verwijderen en blijft het staan.