Gebruiker:Mister J.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
fr-1 Cette personne peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.
la-1 Hic usor simplici latinitate contribuere potest.
grc-1 Ὄδε ἐνκυκλοπαιδειουργὸς σμικρῶς ἀρχαίως Ἑλληνιστὶ γράφειν οἷος τ' ἐστί.

Mijn naam is Jorian en ik woon in Kethel. In de jaren 2004 en 2005 was ik regelmatig actief als schrijver op wikipedia. Zoals je uit mijn bijdragen kunt opmaken lag mijn interesse vooral bij Geschiedenis en Aardrijkskunde. De laatste tijd gebruik ik wikipedia vrijwel alleen nog om iets op te zoeken. Af en toe verbeter ik nog wel eens een foutje, als ik dat tijdens mijn zoekacties tegenkom.

In tegenstelling tot de negatieve opstelling van veel academici, ben ik van mening dat Wikipedia een ideale bron is om 'dingen' even snel in op te zoeken. Wanneer men echter zelf een paper of essay schrijft, is het altijd raadzaam feitjes die gevonden zijn op Wikipedia even te verifiëren. De website is immers publiek toegankelijk en theoretisch gezien kan iedereen er informatie op zetten. Dit maakt de informatie niet altijd even betrouwbaar, vandaar de noodzakelijkheid van het controleren of de informatie in overeenstemming is met andere bronnen. Wanneer men deze beperking van Wikipedia in het achterhoofd houdt dan is deze website echter prima te gebruiken om snel veel informatie over een bepaald onderwerp te verkrijgen. Hier moet ik jammergenoeg wel bij opmerken dat de Engelstalige wikipedia nog steeds stukken betrouwbaarder is en meer informatie verschaft dan de Nederlandstalige versie.

Nog een handige zoektip voor Google: typ achter je zoekwoord het woord 'wiki', want dan zoekt google automatisch eerst op alle taalversie's van Wikipedia. Zo krijg je meteen heel veel informatie over je zoekwoord. In die informatie vind je dan misschien weer trefwoorden (voor Google) of andere verwijzingen, die handig zijn bij het zoeken naar verdere informatie.