Gebruiker:MoiraMoira/Humor/Wikimon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie



Wikimon
Pokémon
Nationaal
geen - Wikimon (999) - Wikimod
Japanse naam Wikimon
Evolutie van geen
Evolueert naar Wikimod
Generatie Eerste
Soort Schrijf Pokémon
Evolutielevel Basis
Type Schrijven
Hoogte 1,8 m
Gewicht 63,3 kg
Eigenschap Produktief
Lijst van Pokémon

Wikimon is een schrijvende Pokémon.

Beschrijving

Wikimon is een starterpokémon uit de eerste generatie. Wikimon is van het type Schrijven en komt daarom vooral voor op Wikipedia. Hij of zij heeft een zachte huid zolang hij of zij nog schrijft en een grote typvaardigheid. Wikimon kan driemaal maal evolueren. Op level 16, op level 32 en op level 48.

Wikimod

Op level 16 evolueert Wikimon tot Wikimod. Bij de evolutie neemt het schrijven af en het regelen toe. Wikimod is groter en sterker maar ook minder produktief en ruimt nu vooral rommel op die andere wikimons hebben achtergelaten. Wikimod heeft af en toe de neiging zich wat oververantwoordelijk te gedragen en heeft twee speciale knopjes waardoor andere Wikimons teruggedraaid of zelfs geblokkeerd kunnen worden. Een geblokkeerde Wikimon heeft gedurende de looptijd van de blokkade de naam Wikiblok.

Wikibreek

Op level 32 evolueert Wikimod in Wikibreek, een grotere maar veel vermoeidere Pokémon met een mededeling op de overlegpagina dat het even genoeg is geweest met al die trollen, stokers, vandalen en andere malloten. Wikibreek kan indien de omstandigheden verbeteren weer terug evolueren in Wikimod. Als Wikimod voor de evolutie naar Wikibreek al veel extra negatieve krachten heeft opgezogen is het mogelijk dat na de evolutie in Wikibreek ipv. een re-evolutie naar Wikimod, een re-evolutie als Wikimon plaatsvindt. Soms gaat dit echter in omgekeerde volgorde: Wikimod wordt eerst Wikimon en meteen daarna Wikibreek, waarna er na een tijdje weer een re-evolutie naar wikimon plaatsvindt.

Wikipseudomod

Een alternatief voor de evolutie naar Wikibreek is de evolutie naar Wikipseudomod. Deze beschermt zich tegen verdere devolutie door zich terug te trekken uit de moeilijker klussen als trolbestrijding of bewerkingsoorlogen. Door de langzame terugtrekkende beweging verliest hij echter wel langzaam het contact met de nog wel betrokken Wikimods en zakt dan langzaam weg in een poel der vergetelheid.

Wikimaniak

In zeldzame gevallen komt er op level 48 nog een evolutie van Wikibreak naar Wikimaniak voor. Deze kenmerkt zich door een paarse huid, is bezet met stekels en gaat nietsontziend alle echte en vermeende misstanden te lijf. Deze fase kost echter zoveel energie dat meestal spoeding een re-evolutie naar Wikimon plaatsvindt. Re-evoluties naar Wikibreek komen echter ook voor.

Herlopen

Als Wikimon zijn evolutiecirkel eenmaal volledig heeft doorlopen kunnen evoluties zich met kortere tussenpozen voordoen, en heeft de re-evolutie van Wikibreek naar Wikimon een grotere kans op voorkomen. Soms echter komt er ook weer een re-evolutie van Wikimon naar Wikimod tot stand. Meestal betreft dit Wikibreeks of gere-evolueerde Wikimons die niet het stadium Wikimaniak hebben doorlopen echter. De Wikimaniaks die er niet in slagen terug te evolueren verlaten vroeger of later echter vaak Wikipedia voorgoed.