Gebruiker:Moors Hans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Inleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Dit is de gebruikerspagina van Hans Moors, maar omdat Hans Moors[1] al een bekende Nederlander is, heet mijn gebruikerspagina Moors Hans. Eerst de familienaam gebruiken gaat volledig in tegen één van mijn belangrijke principes, dat ik mensen altijd met hun voornaam aanspreek. De voornaam, of als je het accent verlegt, voornáám, is een manier om iemand op gelijke hoogte, persoonlijk en met respect te benaderen.

Leiderschap[bewerken | brontekst bewerken]

De inleiding brengt mij meteen bij één van mijn interesses, leiderschap. Ik ben op meerdere manieren bezig met leiderschap: praktiserend als leidinggevende, lerend als deelnemer aan allerlei opleidingen en seminaries[2], lezer van boeken, tijdschriften en artikels over leiderschap, schrijvend over leiderschap[3] en overdrachtelijk door zelf mee te werken aan de organisatie van events over leiderschap.

In de bibliografie vermeld ik enkele boeken over leiderschap die mij inspireerden.

Boekenwurm[bewerken | brontekst bewerken]

Ik lees graag, zowel fictie als non-fictie, van oude klassiekers over moderne literaire auteurs. Onderwerpen die mij boeien zijn spionage, de Koude Oorlog en bij uitbreiding geschiedenis van het Westen, terrorisme, religie en radicalisering, leiderschap. Drie romans die mij bij de keel hebben gegrepen, zijn:

Standbeeld, voorstellend Ignatius J. Reilly, het hoofdpersonage uit Een samenzwering van idioten

Hier kan je een blik werpen in mijn bibliotheek.

Wijn[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben ook een wijnliefhebber. In 2013 behaalde ik mijn getuigschrift 'aspirant-sommelier' aan de Vlaamse Wijnacademie.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Toevallig is deze Nederlandse Hans Moors een voormalig lector integrale veiligheid en auteur over onderwerpen als radicalisering.
  2. Ik behaalde o.a. in 2013 een postgraduaat 'Social Profit en Publiek Management' met grote onderscheiding aan de School voor Social Profit en Publiek Management
  3. Leiderschap & street credibility. Stuur, 2015-4. Uitgeverij Vanden Broele. Brugge
  4. Dit is niet dezelfde als Frédéric Laloux, voormalig PS-politicus waarover een wikipagina bestaat.