Gebruiker:Mx Lucy/GGap

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bijeenkomsten   Gewenste artikelen   Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Resultaten   subproject of deelproject zoals orgasmekloof  


Tekst:

Schrijf mee op Wikipedia!

Wist je dat er uit onderzoek is gebleken dat in 2013 88% van de deelnemers aan wikipedia zichzelf als man geïdentificeerd: in 2015 was dit nagenoeg gelijk gebleven op 89%. Echter identificeerde 11% zich in 2015 als vrouw, tegenover 6% in 2013: een stijging van 5 procentpunt. Ongetwijfeld kleurt dit nog steeds de inhoud op Wikipedia en Wikimediaprojecten: oververtegenwoordiging van onderwerpen die mannen interesseren, ondervertegenwoordiging van 'vrouwelijke' thema's en interessegebieden. Dit is een internationaal probleem. Ook op de Engelstalige Wikipedia werd bij onderzoek een gelijkaardige gendergap geconstateerd. Meer informatie over de cijfers vind je hier (link naar Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Achtergrond)

Help ons mee om nieuwe artikelen te schrijven, artikelen uit te breiden en afbeeldingen toe te voegen samen met andere geïnteresseerden. Een lijst met gewenste artikelen vind je hier.

Doe je bewerkingen voor dit project? Voeg de pagina waaraan je gewerkt hebt dan toe aan de resultatenlijst. Zo weten we dat je meedoet en hoeveel er geschreven is.

Per kwartaal verloot de Gendergap-werkgroep een boekenbon van € 25,- onder de in het afgelopen kwartaal bijgeschreven artikelen over vrouwen en vrouwgerelateerde onderwerpen die op de resultatenlijst vermeld staan. Hoe meer je schrijft en op de lijst toevoegt, hoe meer kans je maakt!



=[bewerken | brontekst bewerken]

de agenda


Activiteiten en geplande bijeenkomsten voor Wiki goes Caribbean

Let op: de tijdzone is CET
Bij alle bijeenkomsten georganiseerd door Wikimedia Nederland - online en offline - geldt het Beleid vriendelijke ruimtes.

Activiteiten:

  • 29 oktober: WGC loves monuments (details volgen)
  • 17 december: Fiesta | Feest & kerstborrel (details volgen)

Er is nog plek op de kalender voor meer activiteiten



==[bewerken | brontekst bewerken]