Naar inhoud springen

Gebruiker:PaulFrankAapie/Test

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Lindsey Woolstencroft (Blackpool, 9 januari 1987) is een schaatsster uit Engeland.

Woolstencroft begon haar schaatscarrière op 14 jarige leeftijd, waarna ze op 15 jarige leeftijd jeugdkampioen werd van Wales.

Lindsey Jane Woolstencroft (Blackpool) (Groot-Brittannie), (9 Januari 1987)

Ze groeit op in een groot gezin in het noord weste van Engeland. Voor dat ze haar intersse kreeg in het ijsdansen was ze alleen maar geinteresserd in paardrijden en dansen. op haar 12e ging ze altijd in het weekend samen met haar vrienden schaatsen en op haar 14 bestoolt ze seriues te gaan trainen. Binnen een aantal was ze al jeugd kampioen van Groot-Brittannie Schotland en Wales, en zelfs Internationaal.

Na al die prijzen wilt ze meer, ze besluit om te gaan werken bij Holiday On Ice en met veel succes.

In 2006 schaats ze in de Engelse ijs show Hot Ice in Blackpool waar ze 8 maanden te zien was. Later in dat jaar gaat ze naar Duitsland en is daar te zien in Katenka und der Eiswolf.

2007 werd helemaal het jaar van Lindsey in Januari deed ze een ijsshow in Nederland Sterren Dansen Op Het IJs dat in samenwerking met SBS6 en Holiday On Ice werd gemaakt ze was dar de dans partner van ex-profwielrenner Jeroen Blijlevens, Maar in liveshow 4 moest ze al afscheid nemen van de show, van elkaar en van Nederland. Na dat programma is ze super populair in Nederland geworden en heeft een hele goede in druk bij ons achter gelaten maar ze gaat veder naar Australie dar ontmoet ze haar nieuwe danspartner Trent Nelson-Bond. Door veel samen te trainen besluiten ze veder te gaan als dans koppel en waren zelfs in Mei te zien in Hot Ice als invallers. Na een vakantie blijft ze niet stil zitten ze gaat voor Holiday On Ice en VTM naar Belgie. Daar doet ze mee aan de Belgische Sterren Op Het IJs en word gekoppeld aan de Vlaamse acteur Stoffel Bollu. Stoffel lijkt een natuurtalent en ze schaatsen samen elke liveshow door maar net voor de finale worden ze der uit gestemd ze worden 3e in het programma. Na het programma schaatsen Lindsey en Stoffel nog een aantal gast-optredens in de Holiday On Ice show Mystery.

zelf in 2008 begint ze al gelijk weer aan een show in Duitsland (Wolsburg) ze doet daar iederen week een anderen show. vanaf maart is Lindsey weer te zien in de Engelse ijsshow Hot Ice Blackpool

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

[[Categorie:Schaatser|Woolstencroft, Lindsey]]