Gebruiker:R.J.J. Peters/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lexa
Oprichting 2002 door Rob Koster en Nathan Skwortsow
Sleutelfiguren Alexandre Lubot, CEO
Hoofdkantoor Amsterdam
Website Lexa
Portaal  Portaalicoon   Economie

Lexa is een dating service, die is opgericht in 2002 door Rob Koster en Nathan Skwortsow [1]. In 2006 is Lexa overgenomen door het Franse Meetic [2], Europees marktleider op het gebied van onlinedating [3]. Lexa is sinds 2012 de nummer 1 datingservice [4] van Nederland en is van de drie grote Nederlandse datingsites de koploper met het hoogste bezoekersaantal [5].

Lexa Services[bewerken | brontekst bewerken]

Lexa App[bewerken | brontekst bewerken]

In het verleden werden onlinedating services alleen thuis bezocht, maar steeds vaker wordt er onderweg gebruikt gemaakt van een onlinedating service via mobiele sites en apps [6]. Nederland is vrij ver gevorderd in het gebruik van mobile dating, wat resulteert in een derde plek binnen Europa [7]. Lexa heeft zich door de jaren heen ontwikkeld en was de eerste in 2015 die een datingapp introduceerde op de smartwaches Android[8] en Apple[9]. Op deze App kunnen singles gezocht worden via de geolocatie, met shuffle en op bepaalde zoekcriteria. Vanuit elke functie kan contact opgenomen worden met singles door ze als favoriet toe te voegen, een bericht te verzenden of een 'flirt' te sturen[10].

De geolocatie geeft overal een lijst met singles die zich tussen nul en vijftig kilometer van de gebruiker bevinden. Van de singles op deze lijst kan het profiel worden bekeken, berichten naar worden verstuurd, toegevoegd worden als favoriet of een flirt naar worden gestuurd. Een goede manier om het lot te laten bepalen met wie je in contact komt[11]. Daarnaast heeft Lexa de shuffle-functie op de app, waar de gebruiker meteen contact kan opnemen met singles die hij of zij leuk vindt [12]. De app heeft daarnaast een zoekfunctie waarbij gezocht kan worden op specifieke criteria zoals leeftijd, afstand, hobby's, kleur ogen, beroep enzovoorts[13].

Lexa Events[bewerken | brontekst bewerken]

Door heel Nederland organiseert Lexa regelmatig Lexa borrels en events voor singles, zoals kookworkshops, musea bezoeken, sporten, cocktail workshops en véél meer gezellige dingen, speciaal voor singles [14].

Lexamore[bewerken | brontekst bewerken]

Lexamore is een product die onder de paraplu van Lexa valt. De kracht van Lexamore ligt in de persoonlijkheidstest die iedere nieuwe Member moet invullen. Deze persoonlijkheidstest brengt bepaalde opvattingen over het leven, de liefde en relaties en brengt de normen en waarden in kaart. Aan de hand van de gegeven antwoorden op deze test, wordt de single voorgesteld aan andere singles die qua opvattingen en persoonlijkheid bij elkaar passen [15].

Website van Lexa[bewerken | brontekst bewerken]


Categorie:Internetbedrijf