Gebruiker:Roderick Harold

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-4 This user speaks English at a near-native level.
es-2 Este usuario puede contribuir con un nivel intermedio de español.

Ik heb geen idee meer waarom ik jaren geleden deze gebruikersnaam heb gekozen.

Ik heb op Wikipedia alleen nog maar wat kleine verbeteringen aangebracht. Onder andere in de engelstalige discografie pagina over Lisa Hannigan.

Mote[bewerken | brontekst bewerken]

Belangrijk: verbeter de (Engelstalige) pagina over mijn favoriete science fiction boek. De plot summary op die pagina was veel te lang. (Kortere versie in ontwikkeling.) Het bevat ook een onnoemelijk aantal spoilers - het verklapt feitelijk het hele verhaal - maar dat schijnt te mogen op Wikipedia. Nooit die pagina raadplegen als je het boek nog moet lezen!

Superclean Dreammachine[bewerken | brontekst bewerken]

Op dit moment zit ik in een nostalgische periode, en ben oude bandopnamen aan het inventariseren. Ik denk er nu aan om een nieuwe pagina te maken over Superclean Dreammachine, een radioprogramma uit de jaren zeventig. Maar het is een beetje een onmogelijk groot project. En er is al een website[1] met heel veel info. Een eerste poging werd al direct verwijderd omdat het werk in uitvoering (WIU) was.

Biels & Co[bewerken | brontekst bewerken]

De bandopnamen bevatten ook veel oude afleveringen van Biels & Co, het hoorspel uit de jarig zeventig. De pagina over Biels & Co is voor verbetering vatbaar. Eerste poging tot verzamelen van de informatie van andere websites met lijsten van afleveringen. Sommige informatie is van het web verdwenen.

Ook dit wordt blijkbaar niet op prijs gesteld. Vreemd genoeg hangt er een (niet encyclopedisch) waardeoordeel ("halve eeuw oud hoorspel") aan die afwijzing, terwijl Wikipedia vol staat met lijsten van afleveringen van allerlei tv- en radioprogramma's, zoals Friends en Thunderbirds. In dit geval kan zo'n incomplete lijst anderen (die ook opnamen hebben gemaakt) helpen om het verleden te reconstrueren.

Een tweede poging om de pagina te verwijderen gebruikt als argumenten dat het eigen onderzoek bevat, en informatie van een andere website heeft gehaald. Dit lijkt elkaar tegen te spreken. Blijkbaar mag op Wikipedia niets staan dat niet al ergens anders bekend is. Maar je mag uiteraard niets kopiëren. Lastig.

Nominaties[bewerken | brontekst bewerken]

Ook het parkeren van informatie in de eigen gebruikersruimte mag schijnbaar niet. Die pagina's worden ook genomineerd voor verwijdering. Nee, ik zie geen manier om informatie toe te voegen aan Wikipedia zonder te worden tegengewerkt.

WikipediaDit is een gebruikerspagina

Als u deze pagina op een andere website aantreft dan op Wikipedia, bekijkt u een zogenaamde "mirror"-website. Wees u er dan van bewust dat deze pagina verouderd kan zijn en dat de gebruiker die op deze pagina wordt genoemd geen persoonlijke betrokkenheid heeft met enige andere versie van deze pagina dan die op Wikipedia zelf. De oorspronkelijke gebruikerspagina vindt u op Wikipedia.

  1. Pim's Superclean Dreammachine