Gebruiker:SybilleBekaert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Voorstelling[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo,
Ik ben Sybille Bekaert, studente maatschappelijk werk aan de hogeschool Vives. Welkom op mijn pagina!

Voor het vak 'Hedendaagse spanningen in een historisch perspectief' kreeg ik de opdracht een Wikipedia pagina aan te maken over een relevant onderwerp dat aanleunt bij de geschiedenis van mijn gemeente.

Oorspronkelijk ben ik niet van Deerlijk maar woon er toch reeds 10 jaar. Gewapend met de lijst van onroerend erfgoed in Deerlijk deed ik een poging om mijn gemeente wat beter te leren kennen. Ik kwam vooral tot de vaststelling dat ik in het dagelijks leven meermaals tal van deze panden straal voorbij loop zonder te beseffen dat hier een stukje geschiedenis te "beleven" valt. Straffer nog, vanuit onze leefruimte kijken we uit op zo'n pand!

Met de camera in de hand heb ik dan ook enkele van deze panden op locatie bezocht. Eén van de panden die mij het meest aantrok was het Oud gemeentehuis (Deerlijk). Een mooi en statig gebouw die gelukkig voor mij nog niet te vinden was op Wikipedia. Onmiddellijk daarna info over dit gebouw ingewonnen via het internet en de bib. Vervolgens heb ik ‘het archief Leon Defraeye' in Deerlijk bezocht. Een hele leuke ervaring met erg gepassioneerde mensen die me met plezier te woord stonden over het gekozen onderwerp.

Het lemma is gekozen, het eerste stapje op Wikipedia voorzichtig gezet.

Bezocht onroerend erfgoed Deerlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

De Gunsch, Ann, erfgoed consulente, R-O West-Vlaanderen, Onroerend Erfgoed, m.m.v. Sofie Moeykens, historica en Toon Callens, historicus (2007). Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen, Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Deerlijk. Vlaamse Overheid, Agentschap R-O Vlaanderen, Onroerend erfgoed.