Gebruiker:Themanwithnowifi/Wie o wie vindt de bron?

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De Wie o wie vindt de bron?-wisselbeker

Naar aanleiding van de vele bronvragen die nog steeds openstaan zou ik jullie Wie o wie vindt de bron? willen voorstellen. In deze kleine competitie proberen we als gemeenschap zoveel mogelijk bronvragen op te lossen. De bedoeling is zowel kwantiteit als kwaliteit. De winnaar krijgt de Wie o wie vindt de bron?-wisselbeker (virtueel) en doet het natuurlijk voor de eer.

Spelregels[bewerken | brontekst bewerken]

Voor elke opgeloste bronvraag krijg je punten. Voor bronvragen uit 2024 krijg je 0,5 punt. Voor bronvragen uit 2023 1 punt, uit 2022 2 punten, uit 2021 3 punten en voor elk jaar ouder telkens 1 extra punt. Het is niet de bedoeling om een bronvraag te plaatsen en deze dan zelf op te lossen. Als iets niet te verifiëren is en je besluit het te verwijderen mag het ook vermeld worden in de resultatenlijst, vermeld dan aub ook dat het een verwijdering betreft. Er worden dan wel geen punten toegekend maar zullen wel bij het eindresultaat vermeld worden om toch de moeite van het zoeken naar een bron te compenseren. De competitie loopt twee weken van de 14e 00:00 CET tot de 29e 23:59 CET februari 2024. Als je wilt deelnemen dan kan je je naam hieronder schrijven en op de deelnemerslijst waar je je resultaten kan noteren. Aangeleverde bronnen dienen altijd te voldoen aan de bestaande regels rondom bronnen (zie ook: Wikipedia:Bronvermelding en Wikipedia:Verifieerbaarheid). Gelieve ook op te letten voor cirkelverwijzingen uit bronnen die dateren van na het plaatsen van de desbetreffende regel in het artikel.

De twee belangrijkste links: Wikipedia:Bronvermelding#Bron_gevraagd en/of Categorie:Wikipedia:Artikel mist referentie.

Het is de bedoeling om zelf je opgeloste bronvragen bij te houden op de daar toe bestemde resultatenlijst. Iemand van de organisatoren zal deze dan controleren en dan de punten toekennen. Opgeloste bronvragen die hier niet vermeld werden tellen ook niet mee in de eindranking. Dit doe je liefst op de volgende manier:

Themanwithnowifi[bewerken | brontekst bewerken]

  • Mattias Bjärsmyr: 2017 ([1])
  • Artikel 2: bronvraag uit jaar Z: (als het mogelijk is een oldid vermelden of link naar wijziging)

Ik hoop dat we samen zoveel mogelijk bronvragen succesvol kunnen oplossen. Veel plezier iedereen! Vragen/opmerkingen zijn welkom op de overlegpagina. Themanwithnowifi (overleg)

Hall of Fame[bewerken | brontekst bewerken]

Editie Eerste Tweede Derde
I AnarchistiCookie StuivertjeWisselen Hobbema
II AnarchistiCookie Hobbema StuivertjeWisselen
III

Deelnemers[bewerken | brontekst bewerken]