Gebruiker:Wessel van Hovelen/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

SvPO Amsterdam - Tobias Asser College[bewerken | brontekst bewerken]

SvPO Amsterdam - Tobias Asser College
Algemeen
Locatie Meeuwenlaan 136, 1022 AM Amsterdam
Opgericht 2017
Bevoegd gezag Stichting voor Persoonlijk Onderwijs
Personen
Leerlingen 293
Overig
Website https://www.svpo.nl/
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

SvPO Amsterdam - Tobias Asser College valt onder de scholengemeenschap SvPO (School voor Persoonlijk Onderwijs), een Nederlands netwerk van kleinschalige middelbare scholen die onderwijs in kleine klassen aanbiedt.

Gebouw[bewerken | brontekst bewerken]

De SvPO Amsterdam - Tobias Asser College is sinds september 2017, toen de school zijn deuren opende, gevestigd aan de Meeuwenlaan 136. Het gebouw kent een rijke geschiedenis en werd eind jaren 30 ontworpen door Kleinhout en Van der Steur, waarna de Prinses Beatrix Huishoudschool het pand betrok. Het pand stond echter al een tijdje leeg, waardoor de SvPO Amsterdam - Tobias Asser College het gebouw eerst verbouwde en renoveerde, alvorens het in 2017 te betrekken.

Groei en inschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

SvPO Amsterdam - Tobias Asser College telt anno 2021 293 leerlingen. Ieder jaar worden er, net zoals bij de andere SvPO scholen, 80 nieuwe leerlingen aangenomen. Bij overschrijding van het maximumaantal leerlingen wordt ingeloot op de volgorde van reservering.

Tobias Asser[bewerken | brontekst bewerken]

De SvPO Amsterdam - Tobias Asser College is vernoemd naar de in Amsterdam geboren jurist Tobias Michel Karel Asser. Samen met Alfred Fried won hij in 1911 de Nobelprijs voor de Vrede. Deze prijs ontving hij voor zijn bijdrage aan de totstandkoming van het Permanent Hof van Arbitrage op de eerste Haagse vredesconferentie in 1899.