Gebruiker:Wouterdkbrugge/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Alfa Shirt
Oprichter(s) Benoit Clarysse (CEO)
Land België
Hoofdkantoor Oostkamp
Werknemers 15 (2016)
Producten Bedrijfskleding, promotiekleding, sportkleding en modekleding.
Industrie Textieldrukkerij
Omzet/jaar € 2.200.000 (2016)
Website www.alfashirt.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Alfa Shirt[bewerken | brontekst bewerken]

Alfa Shirt is een textieldrukkerij en borduuratelier in België. Het bedrijf is gelegen in Oostkamp (België). Alfa Shirt stelt 15 mensen te werk. Het bedrijf bedrukt en borduurt kleding voor zowel bedrijven, organisaties, verenigingen, happenings en evenementen, alsook aan particulieren.

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Alfa Shirt] bedrukt of borduurt logo's afbeeldingen of text op de meest uiteenlopende kleding. Alle producten zijn afgestemd op de wensen van de klant. Alle textiel kan worden bedrukt en geborduurd in alle verschillende kleuren en maten voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. Zowel grote als kleine bestelllingen kunnen hier terecht.

Alfa Shirt focust zich op 4 soorten kleding:[bewerken | brontekst bewerken]

  • Bedrijfskleding: Alfa Shirt zorgt voor op maat gemaakte bedrijfskleding voor bedrijven. Deze verhogen de visibiliteit van het merk en het groepsgevoel van medewerkers.
  • Promotiekleding: De visibiliteit op een evenement, en de herkenbaarheid van een merk en personeel zijn vandaag de dag belangrijk. Daarom maakt Alfa Shirt gepersonaliseerde promotietextiel.
  • Sportkleding: Het maken van op maat gemaakte sportkleding voor zowel de amateur als de professional sporter. Alfa Shirt bedrukt en borduurt sportkleding voor zowel individuen als volledige sportclubs.
  • Fashionkleding: Alfa Shirt biedt zijn diensten aan personen die graag hun eigen kledinglijn willen oprichten. Alfa Shirt zorgt voor het textiel en bedrukt en borduurt de kleding naar uw ontwerp en uw wens.

Soorten druktechniek[bewerken | brontekst bewerken]

De gebruikte druktechniek hangt af van verschillende factoren. Het soort textiel, de grootte van de bestelling, de complexiteit van het ontwerp spelen allemaal een rol. Alfa Shirt biedt 3 soorten druktechniek op textiel aan:

  • Zeefdruk: Bij zeefdruk wordt zeefdrukinkt door een zeefdrukraam op uw kleding gedrukt. Deze druktechniek is ideaal als er één ontwerp moeten worden bedrukt op een groot aantal T-shirts.
  • Transferdruk: Bij transferdruk drukken we uw ontwerp in spiegelbeeld op een zelfklevende folie. Deze wordt bij hoge temperatuur op uw T-shirt of andere textiel bedrukt. Door de warmte komt de inkt los an zet het zich vast in de stof.
  • Digitale textieldruk: Deze druktechniek print uw ontwerp rechtstreeks op uw textiel. DTG of direct to garment kan foto’s en complexe ontwerpen van de hoogste kwaliteit bedrukken in full colour. De techniek werkt ideaal bij kleding in 100% katoen. Dankzij digitale textieldruk kunnen we ook snel één exemplaar leveren, wat ons grote flexibiliteit geeft.

Alfa Shirt] is de grootste op de markt in de digitale textieldruk. Alfa Shirt heeft hiervoor in 2016 een gespecialiseerde textielprinter, de Aeoon Kyo12, gekocht. Deze DTG-printer is de snelste in de BeNeLux. Alfa Shirt is ook de enige textieldrukker die deze printer heeft.

De nieuwe DTG-machine bij Alfa Shirt

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Oprichting[bewerken | brontekst bewerken]

Benoit Clarysse maakte begin jaren '90 zijn eerste bedrukte T-shirt op kot in Leuven waar hij rechten studeerde. Zijn idee bleek een schot in de roos. Al gauw kreeg de jonge student orders van bedrijven als Philip Morris, IMB en Henkel. Daarmee was Alfa Shirt een feit.

Aanhoudende groei[bewerken | brontekst bewerken]

In 1996 verhuisde het bedrijf naar industriepark De Blauwe Toren in Brugge. Alfa Shirt verhuisde nog eens in 2010, naar de Siemenslaan 7 in Oostkamp. Sinds 2010 is Alfa Shirt te vinden in een gebouw van 3000 m2. Ondertussen is het bedrijf gegroeid naar een toonaangevende textieldrukkerij en borduuratelier. Vandaag de dag telt het bedrijf vijftien vakmensen. Dankzij hun jarenlange ervaring bedrukt en borduurt het alle kwaliteitsvolle textielkleding naar uw wens. Alle stappen gebeuren binnenshuis. Dat wil zeggen dat Alfa Shirt een 100% Belgisch bedrijf is.

De zin voor ondernemen, de zeldzame knowhow van onze drukkers en borduurders én de collegialiteit hebben geleid tot 3 overnames. Dankzij deze overnames is Alfa Shirt een stevige speler in de sector. Nog steeds groeit het bedrijf en streeft Alfa Shirt ernaar de kwaliteit nog te verbeteren en de wensen van haar klanten nog beter in te vullen.

Duurzaamheid[bewerken | brontekst bewerken]

Naast topkwaliteit is duurzaamheid zeer belangrijk bij Alfa Shirt. Binnen de BeNeLux zijn ze het enige bedrijf dat het GOTS-label heeft ontvangen. De kleding wordt op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoordelijke manier geproduceerd.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

1. http://www.alfashirt.com/nl/over-ons/hoe-is-alfa-shirt-ontstaan, 17/03/2017

2. http://www.alfashirt.com/nl/nieuws, 17/03/2017

3. http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1110832/2010/05/27/Alfa-Shirts-werft-aan-na-investering-in-Oostkamp.dhtml, 27/05/2010

4. https://www.sign.nl/signnieuws/eerste-aeoon-belgie/, 12/07/2016