Geef je hart niet zomaar weg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Geef je hart niet zomaar weg
Single van:
Racoon
Van het album:
Spijt is iets voor later
Uitgebracht 2021
Genre Nederpop
Duur 4:05
Label Sony Music Entertainment
Schrijver(s) Maarten van Damme, Dennis Huige, Bart van der Weide
Producent(en) Bart Wagemakers
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Racoon
2021
Hee joh Jip
  2021
Geef je hart niet zomaar weg
  2022
Tijd verliezen
Volgorde op Spijt is iets voor later
3
Tijd verliezen
  4
Geef je hart niet zomaar weg
  5
We willen meer meneer
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Geef je hart niet zomaar weg is een single van de Nederlandse band Racoon uit 2021. Het stond in hetzelfde jaar als vierde track op het album Spijt is iets voor later, waar het de vierde single van was, na Het is al laat toch, De echte vent en Hee joh Jip.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Geef je hart niet zomaar weg is geschreven door Maarten van Damme, Dennis Huige en Bart van der Weide en geproduceerd door Bart Wagemakers. Het is een nederpopnummer waarin de liedverteller de luisteraar waarschuwt om niet te snel een relatie in te gaan. Dit omdat je niet de ander genoeg kan kennen en het een slechte relatie kan worden om die reden. Het lied gaat over de dochter van Van der Weide.[3] Hij legde de betekenis van het lied uit als "(...) de twijfel of je het wel goed doet, het opvoeden van je kinderen. Dat je overal beren op de weg ziet en ze overal voor wilt waarschuwen, ook voor de dingen waar ze toch echt zelf achter moeten komen. En over het niet willen, maar wel moeten loslaten van je kinderen".[4] De bijbehorende videoclip is een animatie in dezelfde stijl als eerdere singles van het album.[5]

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

Het lied had bescheiden successen in de Nederlandse hitlijsten, al was het niet te vergelijken met het succes van Het is al laat toch en De echte vent. Geef je hart niet zomaar weg kwam tot de 34e plaats in de Top 40 en stond drie weken in deze lijst. De piekpositie in de Single Top 100 was de 59e plek. Het was zes weken in deze hitlijst te vinden.

NPO Radio 2 Top 2000[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer met notering(en)
in de NPO Radio 2 Top 2000[noot 1]
'21'22'23
Geef je hart niet zomaar weg -900 983
  1. Een getal geeft de plaats aan en een '-' dat het nummer niet genoteerd was. Een vetgedrukt getal geeft aan dat dit de hoogste notering betreft.