Geen centen, maar spullen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Geen centen, maar spullen
Single van:
Donnie in samenwerking met Frans Bauer
B-kant(en) Instrumentale versie
Uitgebracht 2020
Genre Nederhop
Duur 4:10
Label Top Notch
Schrijver(s) Bas Bron, Frans Bauer, Donald Scloszkie
Producent(en) Bas Bron
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Donnie
2019
Barry Hayze
  2020
Geen centen, maar spullen
  2020
Skaffa
Singletijdbalk van Frans Bauer
2014
Ratatadadada
  2020
Geen centen, maar spullen
  2022
Vaya con Dios
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Geen centen, maar spullen is een single van de Nederlandse rapper Donnie in samenwerking met zanger Frans Bauer uit 2020.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Geen centen, maar spullen is geschreven door Bas Bron, Frans Bauer en Donald Scloszkie en geproduceerd door Bas Bron. Het is een nederhoplied waarin de artiesten zingen over geld. Voor hun is rijkdom niet veel geld hebben, maar het hebben van spullen en je leven zonder zorgen leven. Het lied kwam tot stand vanuit een idee van Bauer, welke de titel als langer in zijn hoofd had.[3] Toen de artiesten samen met de producer bij elkaar kwamen om te brainstormen over een lied, vertelde Bauer over de titel en werd het lied hieromheen gemaakt.

De samenwerking tussen de artiesten kwam tot stand via de kinderen van Bauer, welke fan van Donnie waren.[3] Volgens Bauer was het idee van de samenwerking eerst bedoelt als grap, maar werd het snel serieus. Bauer maakte contact door via Instagram aan de rapper te vertellen dat hij fan was van het lied Kwijt.[4] Donnie had in 2019 ook al een nummer van Bauer bewerkt; Heb je even voor mij werd Heb je jonko voor mij. Over de samenwerking met Bauer vertelde Donnie het volgende: "Ik ben zeer vereerd om samen te werken met Frans Bauer alias de stack sjouwer en blij dat ik met hem popgeschiedenis kan schrijven. Op spiritueel niveau zitten we op 1 lijn alleen zijn pols is net wat kouder."

De videoclip van het lied is geregisseerd door Stuntje.[5] In de muziekvideo zijn de artiesten te zien in onder andere een viskraam en samen op een gele Vespa.

De B-kant van de single is een instrumentale versie van het lied.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden kleine succes met het lied in Nederland. Het stond een week in de Single Top 100 en stond op de 65 plaats. De Top 40 werd niet behaald, maar het kwam wel tot de vijfde plaats van de Tipparade.