George McCowan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
George McCowan
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam George Edward McCowan
Geboren 27 juni 1927
Geboorteplaats Paris (Ontario)
Overleden 1 november 1995
Overlijdensplaats Santa Monica (Californië)
Land Vlag van Canada Canada
Werk
Beroep Regisseur
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film


George McCowan (Paris (Ontario), 27 juni 1927 - Santa Monica (Californië), 1 november 1995) was een Canadese film- en televisieregisseur.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

George McCowan werd in 1927 geboren in Paris, Ontario en begon zijn carrière voor de Canadian Broadcasting Corporation. Hij verhuisde in 1967 naar de Verenigde Staten.

McCowan is het meest bekend voor het regisseren van zeven afleveringen van Charlie's Angels, S.W.A.T., Starsky and Hutch en het regisseren van elke aflevering van de populaire Canadese serie Seeing Things. Hij werkte ook mee aan series zoals The Silent Force, The Mod Squad, The Streets of San Francisco, Fantasy Island en Hart to Hart.

McCowan regisseerde de films Carter's Army (1970), de Canadese hockeyfilm Face-Off (1971) en de vierde en laatste film uit de "Magnificent Seven"-reeks: The Magnificent Seven Ride (1972), de culthorrorfilm Frogs in hetzelfde jaar en Shadow of the Hawk in 1976. McCowan regisseerde ook de films H. G. Wells' The Shape of Things to Come en de oorlogsfilm The Challenge (1970), maar stond in beide titelrollen als Alan Smithee vermeld.

McCowan is tweemaal getrouwd geweest, met actrice Frances Hyland (1955 - 1964) (1 kind) en met Anna Gilmour Wilmot (1969 - 1975) (2 kinderen). Hij stierf ten gevolge van een slepende ziekte op 1 november 1995 in Santa Monica (Californië).

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Onderscheidingen[bewerken | brontekst bewerken]

  • Gemini Award voor Beste regie in een dramatische of komische serie

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]