Guus in Cyberstad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Guus in Cyberstad
Ontwikkelaar Modern Media Ventures Inc
Uitgever Modern Media Ventures Inc
Muziek Canyon Recordings
Barbara J. Chan
Eileen Doran-Smith
David Maloney
Uitgebracht 1993
Genre Educatief, puzzel
Spelmodus Singleplayer
Platform Windows 3.1
Macintosh
Media Cd-rom
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Guus in Cyberstad (Engels: Gus Goes to Cybertown) is een computerspel uit 1993 voor Windows 3.1 en Macintosh. Het spel (Guus in Cyberstad) is het eerste computerspel en ook het eerste deel van de serie Guus. Het spel is ontwikkeld en uitgegeven door Modern Media Ventures Inc en werd geproduceerd door Macromedia.

De Nederlandse versie werd geproduceerd door Halloween Educatieve Software. De Scandinavische versie werd geproduceerd door Ahead Multimedia AB in 1996, en bevat ook de Engelstalige versie. De stem van de Engelse originele versie werd ingesproken door, David Maloney, Pat Lewis en Bruce M. Goedde Jr.. De Nederlandse stem van Guus werd ingesproken door Erik Kriek.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

De hoofdpersoon is Guus, Guus is een pratende en zingende hond, die samen met de speler op zoek moet gaan naar zijn vier cybervrienden, Rom, Rik, Roel en Rea. Ze worden ook wel de CyberBuds genoemd en de speler moet de vier cybervrienden van Guus zien te vinden die zich verstopt hebben op elk van de vijf locaties in het spel. Om de vrienden te vinden, klikt de speler op de objecten die op de plaatsen zijn geplaatst. In elke plaats is er ook een klein spel dat de speler moet spelen om de vrienden te vinden. Er moet niet alleen gezocht worden naar de vrienden van Guus, ook zijn er in het spel, spelletjes verstopt. Elke locatie heeft verschillende spelletjes waaronder spelling en cijferspellen tot vormherkenning en patroonvergelijking. Ook komen in de spelletjes verschillende liedjes voor.

Guus in het cybertastische museum[bewerken | brontekst bewerken]

Het spel, Guus in het cybertastische museum werd uitgebracht in 1996. Het spel bevat een tijdlijn die Guus door de tijd heen laat zien, van een Neanderthaler tot een futuristische ruimtevaarder. Naarmate de tijd veranderd, kunnen de spelers op andere items in het park klikken om ze ook te zien veranderen. Naarmate de speler het spel speelt worden ook de CyberBuds onthuld door interactie met verschillende delen van elk gebied. Deze personages bieden ook een schat aan educatieve informatie.

Stemmen[bewerken | brontekst bewerken]

Taal Acteur/actrice
Engels David Maloney
Pat Lewis
Bruce M. Goedde Jr.
Nederlands Erik Kriek
Noors Rune Sundby
Zweeds Jean-Paul Wall
Dani Duroj
Fins Aage Asikainen
Deens Erik Jörgensen

Uitgave[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer Nederlandse titel Originele titel Jaar
1 Guus in Cyberstad Gus Goes to Cybertown 1993
2 Guus in Cyberopolis Gus Goes to Cyberopolis 1994
3 Guus in het pretpark Gus Goes to the Kooky Carnival 1995
4 Guus gaat kamperen Gus Goes to CyberStone Park 1996
5 Guus in het cybertastische museum Gus Goes to the Megarific Museum 1996
6 De grote Guus en de Cyberbuds doe cd-rom 1997
7 Guus winterpret 1998
8 Guus is jarig 1999

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]