Help:Banners

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Op Wikipedia worden er soms banners getoond voor bijvoorbeeld donaties of een schrijfwedstrijd. Deze pagina tracht een kort overzicht te geven, waar die banners vandaan komen.

Onderstaande banners zijn enkel zichtbaar op één taalversie van een project van de Wikimedia Foundation (lokaal) zoals in dit geval bijvoorbeeld de Nederlandstalige Wikipedia. Elke taalversie heeft zijn eigen sitenotice en anonnotice. De lokale banners worden vooral, maar niet exclusief, bij schrijfwedstrijden gebruikt.

Sitenotice[bewerken | brontekst bewerken]

Sitenotice is zichtbaar voor alle geregistreerde gebruikers en kan aangepast worden via MediaWiki:Sitenotice en MediaWiki:Sitenotice id. De mediawiki-naamruimte kan alleen maar bewerkt worden door moderatoren en interfacemoderatoren. Een nieuwe banner kan je op Overleg MediaWiki:Sitenotice voorstellen. Mocht je daar weinig reactie krijgen, kan je een extra bericht op Wikipedia:Overleg gewenst plaatsen.

Wanneer MediaWiki:Anonnotice leeg is, wordt sitenotice ook getoond aan alle niet-geregistreerde gebruikers.

Anonnotice[bewerken | brontekst bewerken]

Anonnotice is zichtbaar voor alle niet-geregistreerde gebruikers en kan aangepast worden via MediaWiki:Anonnotice. Een nieuwe banner kan je op Overleg MediaWiki:Anonnotice voorstellen. Mocht je daar weinig reactie krijgen, kan je een extra bericht op Wikipedia:Overleg gewenst plaatsen.

Centralnotice[bewerken | brontekst bewerken]

De banners van centralnotice zijn zichtbaar op meerdere of alle projecten van de Wikimedia Foundation. Deze banners worden onder andere voor donaties gebruikt. Zie m:centralNotice voor meer informatie. Geregistreerde gebruikers kunnen deze banners in hun voorkeuren uitschakelen bij het kopje "Banners".