Hollywood Undead

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hollywood Undead
Hollywood Undead Wearing There "--Notes From The Underground--" --Masks-- 2013-08-21 21-25.jpg
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2005 - heden
Genre(s) rock, metal, crunkcore
Label(s) A&M/Octone Records
Leden
Zang Johnny 3 Tears
Zang/Gitarist Charlie Scene
Zang/Toetsenist/Gitarist J-Dog
Zang/Gitarist Funny Man
Zang/Drummer/Percussionist Da Kurlzz
Zang Danny
Ex-leden
Zang Shady Jeff
Zang/Producer Deuce AKA Tha Producer
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Hollywood Undead is een rockband, opgericht in 2005 in Los Angeles (Californië) Verenigde Staten. De band begon met zeven leden, na wat onenigheid in de band is Shady Jeff echter uit de band gezet. In 2008 heeft de band zijn debuutalbum Swan Songs uitgebracht. In 2010 verliet een ander lid, Deuce, de band. De band telt momenteel de leden Charlie Scene, Da Kurlzz, Funny Man, J-Dog, Johnny 3 Tears en nu Danny.

Biografie van de band[bewerken]

Hollywood Undead bestaat uit: Jorel Decker (J-Dog), George Ragan (Johnny 3 Tears), Jordon Terrell (Charlie Scene), Dylan Alvarez (Funny Man) en Matthew Busek (Da Kurlzz). Aron Erlichman (Deuce A.K.A Tha Producer) was mede-oprichter van de band maar verliet deze later. Ze kennen elkaar al hun hele leven en hebben ook allemaal in verschillende bands gezeten voordat ze bij elkaar kwamen[bron?]. In 2005 begonnen J-Dog en Deuce deze band met het nummer 'The Kids', dat op hun MySpace-pagina stond. Voor een lange tijd was Hollywood Undead een van de best beluisterde bands[bron?] op MySpace zonder label. Kort hierna sloten de andere vier heren zich bij Hollywood Undead aan, en ook Shady Jeff, die na een half jaar uit de band gezet werd. MySpace Records toonde interesse in Hollywood Undead, en bood ze een contract aan. Maar hun muziek zat vol met scheldwoorden, en dit wilde MySpace Records veranderen. Hollywood Undead weigerde[bron?] en overwoog om zelf het album uit te brengen. Dit was niet nodig, want A&M/Octone Records kwam langs, en bood de heren een contract aan. Zo konden ze hun muziek laten zoals het was. Op 2 september 2008 vond de release van hun 1e studio-album 'Swan Songs' plaats, met hun singles 'No. 5' en 'Undead'. In juli 2009 wordt deze goud. Er is een nieuwe lead zanger die heet Danny. Hollywood Undead valt op dankzij hun maskers. Ze hebben alle zes een eigen masker ontworpen, sommige 'omdat ze het gewoon mooi vonden', en achter sommige maskers zit een verhaal. Hollywood Undead wordt vaak vergeleken met Slipknot, een andere band die ook maskers draagt. Zelf vinden ze dit geen goede vergelijking. 'De leden van Slipknot dragen maskers om een heel andere reden. Maar ook Slipknot was niet de enige, daarvoor had je nog andere bands die ook maskers droegen,' aldus Charlie Scene[bron?]. 'Zij dragen maskers om hun identiteit te verbergen. Dat is bij ons absoluut niet het geval, bij ons was het meer een mode-statement. We vonden ze gewoon mooi,' aldus Johnny 3 Tears[bron?]. Hollywood Undead valt ook op dankzij hun uitgesproken mening[bron?]. Ze rappen over seks, drugs, alcohol en vrouwen scoren, zoals in hun nummers 'Everywhere I go' en 'No Other Place'. Maar ze hebben het ook over de minder leuke kant van het leven: verslaving, liefdesverdriet, depressies en zelfmoord, zoals in de nummers 'Black Dahlia', 'The Diary' en 'Young' . Door deze teksten spreken ze vooral jongeren van 12-25 aan.

In het voorjaar van 2010 werd bekend dat Deuce de band had verlaten, waarschijnlijk na een ruzie met de andere leden. Hij bracht een disstrack uit, genaamd "Story of a Snitch" (op de muziek van Airplanes, een liedje van B.o.B.) richting Hollywood Undead en sloot zich aan bij een andere band, genaamd 9lives. Op 8 april 2011 vind de release van hun 2e studio-album 'American Tragedy' plaats, met hun singles 'Been To Hell' en 'Hear Me Now'.

Reizen[bewerken]

Hollywood Undead is een paar keer in Nederland geweest. Op 16 februari 2009 kwamen ze voor het eerst, in de Melkweg (Oude zaal), Amsterdam om precies te zijn, om daar een concert te geven. Op 1 juni 2009 stonden ze in de tentstage op het Pinkpop festival. Op 3 juni 2009 stonden ze weer in de Melkweg, deze keer in 'The Max'. Op 15 december 2009 gaven ze nog een concert in de Melkweg (Oude zaal). Op 9 juni 2011 stond Hollywood Undead weer in de Melkweg, in de zaal 'The Max'.

Discografie[bewerken]

Album(s) met eventuele hitnoteringen in
de Nederlandse Album Top 100
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Swan Songs 02-09-2008 06-06-2009 90 1
Desperate Measures 10-11-2010
American Tragedy 4-4-2011
Notes from the Underground 08-01-2013

Externe links[bewerken]