Intensive care (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Intensive care
Regie Dorna van Rouveroy
Producent Ruud den Dryver
Scenario Ruud den Dryver
Hans Heijnen
Muziek Paul Nette
Première 1 november 1991
Genre Thriller
Horror
Actie
Speelduur 74 minuten
Taal Nederlands
Land Vlag van Nederland Nederland
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Intensive care is een Nederlandse horrorfilm uit 1991 van Dorna van Rouveroy met een scenario van Hans Heijnen. George Kennedy heeft een cameo in de film. Ook de Belgische zanger Koen Wauters heeft een rol.

De film was geen commercieel succes. Het budget voor deze film was 1,8 miljoen gulden, en wist 28.035 bezoekers te trekken (Cijfers: NFC). Een beter resultaat dan latere Nederhorrorfilms Down, de remake van De Lift, Sl8n8, Doodeind en Zwart Water, die het met nog minder bezoekers moesten stellen. De film is tegenwoordig zeer moeilijk te vinden op video of dvd. Vanwege het campgehalte werden fragmenten vertoond tijdens de Nacht van de Wansmaak.

George Kennedy heeft een kleine rol als de dokter die bij een ongeluk gruwelijk verminkt raakt, waarna zijn personage gespeeld wordt door een andere acteur.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De beroemde chirurg Bruckner (George Kennedy) raakt na een auto-ongeluk, waarbij hij verminkt raakt, in een coma. Zeven jaar later op oudejaarsavond ontwaakt hij als een gruwelijk verminkt monster en slacht hij alles af wat in zijn weg komt. Het monster blijkt een uitermate hoge interesse te hebben in Amy (Nada van Nie). Aan haar de taak om samen met haar broertje Bobby (Michiel Hess) en haar vriend en buurjongen (en toevallig verpleger in hetzelfde ziekenhuis als waar dokter Bruckner werkte en gelegen heeft sinds hij in coma raakte) Peter (Koen Wauters) om het verschrikkelijke monster te stoppen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
George Kennedy Dr Bruckner
Koen Wauters Peter
Nada van Nie Amy
Michiel Hess Bobby
Dick van den Toorn Ted
Jules Croiset Dr Horvath