Jake and the Fatman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Jake and the Fatman
Genre Drama, politieserie
Speelduur 52 minuten
Bedenker Dean Hargrove
Joel Steiger
Hoofdrollen William Conrad
Joe Penny
Alan Campbell
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Uitzendingen
Start 26 september 1987
Einde 12 september 1992
Afleveringen 106
Netwerk CBS
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Jake and the Fatman is een Amerikaans detectiveserie met in de hoofdrollen William Conrad en Joe Penny. De serie liep van 1987 tot 1992 op de televisiezender CBS, en telde in totaal vijf seizoenen.

William Conrad speelde Jason Lochinvar "Fatman" McCabe, een openbare aanklager en officier van justitie. Hij wordt meestal vergezeld door zijn oude hond Max, een buldog. Hij werkt samen met de jongere rechercheur Jake Styles (gespeeld door Joe Penny) en assistent-officier Derek Mitchell (Alan Campbell). Toen de serie in 1989 aan zijn tweede seizoen begon, had de Fatman zich als officier van justitie in Los Angeles teruggetrokken. Een collega en tevens vriend van Jake werd vermoord op Hawaï, net voordat Jake daar aan kwam om hem te bezoeken cq. zijn vakantie door te brengen. De Fatman ging naar Jake om hem te steunen tijdens de begrafenis. Vervolgens speurde Jake naar de moordenaar, maar de officier van justitie aldaar is daar aanvankelijk niet blij mee. De Fatman is echter bevriend met deze officier van justitie en regelt dat Jake verder mag speuren. Dit mag als hij belooft om op Jake toe te zien. Ondertussen vraagt de officier van justitie van Honolulu aan de Fatman of hij hem niet op wil volgen. Eerst voelt hij hier niets voor. Hij is wel telkens aanwezig om de moord op de vriend van Jake op te lossen. De officier van justitie in Honolulu blijft aandringen dat de Fatman hem opvolgt. Ook omdat zijn vrouw ernstig ziek is en hij de resterende tijd met haar wil doorbrengen. Uiteindelijk bezwijkt de Fatman en wordt hij officier van justitie in Honolulu. Jake wil eerst niet in Honolulu werken. De Fatman haalt hem over door hem anders te verbieden om zich nog langer met de moord op zijn vriend bezig te houden. Ook Derek wordt aangesteld als assistent-officier in Honolulu.

Jake and the Fatman was een spin-off van de serie Matlock. Diagnosis Murder op zijn beurt begon als spin-off van Jake and the Fatman.

Tot voor kort was de serie in Nederland niet verkrijgbaar op DVD. Op dit moment zijn de eerste twee seizoenen echter wel verkrijgbaar.

Overzicht van afleveringen seizoen 1:

Aflevering 1: Happy Days Are Here Again

Aflevering 2: Fatal Attraction

Aflevering 3: Laura

Aflevering 4: The Man That Got Away

Aflevering 5: Love For Sale

Aflevering 6: Brother, Can You Spare a Dime

Aflevering 7: Body and Soul

Aflevering 8: The Man I Love

Aflevering 9: Love Me or Leave Me

Aflevering 10: Smoke Gets in You Eyes

Aflevering 11: Have Yourself a Merry Little Christmas

Aflevering 12: After You've Gone

Aflevering 13: It Had to Be You

...