James Byrne (golfer)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
James Byrne
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Schotland Schotland
Geboorteplaats Gorleston-on-Sea
Geboortedatum 2 januari 1989
Carrière
Sport Golf
Profdebuut september 2011
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2011
Portaal  Portaalicoon   Golf

James Byrne (Gorleston-on-Sea, 2 januari 1989) is een golfer uit Schotland.

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

Hoewel hij in Gorleston-on-Sea geboren werd, groeide James Byrne op in Banchory. Zijn vader Paul komt uit Schotland, zijn moeder Siew uit Singapore. Toen hij acht jaar was werd hij toegelaten tot de Banchory Golf Club, maar zijn favoriete sport was nog steeds zwemmen. Toen hij dertien was had hij twintig uren zwemtraining per week. Tussendoor speelde hij golf en moest hij naar school. In 2004 besloot hij zich toe te leggen op golf. Hij studeerde vier jaar lang aan de Arizona State University (ASU) en speelde College Golf sinds 2007. Op 12 mei 2011 studeert hij af.

In 2010 verloor hij de finale van het Brits Amateur. Daarna stond hij op de 12de plaats van de World Amateur Golf Ranking en werd hij uitgeroepen tot 'Schots Golfer van het Jaar'.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2007: Scottish Boys (-14) op Cardona
  • 2009: Tennard Cup (-15), East of Scotland (-22)

Teams[bewerken | brontekst bewerken]

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

Byrne bleef amateur tot na de Walker Cup van 2011 en werd direct daarna professional. Hij heeft een contract met IMG. Zijn eerste toernooi als pro is het Open de Toulouse. Daarna speelt hij de Stage 1 van de Tourschool.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]