Kelly Stables

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kelly Stables
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Kelly Michelle Stables
Geboren Saint Louis, 26 januari 1978
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 2002-
Beroep Actrice
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Kelly Michelle Stables (Saint Louis, 26 januari 1978) is een Amerikaans actrice. Ze maakte in 2002 haar acteerdebuut als Sophie, een jongere versie van het personage van Carol Kane in de enige uitgezonden aflevering van de comedyserie The Grubbs. Haar filmdebuut volgde in 2003, als Queen Ghost in The Haunted Mansion. Kenmerkend voor Stables is haar kleine gestalte (1,50 meter).

Voor Stables filmrollen kreeg, deed ze al stuntwerk voor Spider-Man en The Ring. Ze fungeerde in laatstgenoemde film als stuntdubbel van Daveigh Chase. Ze was in The Ring Two drie jaar na het origineel te zien in een daadwerkelijke eigen rol, als kwaadaardige versie van Chase' personage Samara. Naast haar werk in film- en televisierollen verleende Stables haar stem aan personages in verschillende animatieseries- en films. Zo is ze te horen als onder meer Will Vandom in 52 afleveringen van W.I.T.C.H., als Saffron in Sofia the First en als de stem van verschillende personages in Cloudy with a Chance of Meatballs 2.

Stables trouwde in 2005 met Kurt Patino. Samen met hem kreeg ze in 2012 haar eerste en in 2015 haar tweede kind, allebei zoons.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

*Exclusief televisiefilms

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

*Exclusief eenmalige gastrollen