Klein, klein jongetje (als je groot bent)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Klein, klein jongetje (als je groot bent)
Single van:
Emms en Broederliefde
Uitgebracht 18 februari 2022
Genre Nederhop
Duur 2:21
Label Top Notch
Schrijver(s) Anthony Pengel, Arjan Bedawi, Charnett Reemnet, Emerson Akachar, Faisal Mssyeh, Jarmo Lopulissa, Kim Arzbach, Vijay Kanhai
Producent(en) Zerodix
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Emms
2021
Body count
  2022
Klein, klein jongetje (als je groot bent)
  2022
Donkere dagen
Singletijdbalk van Broederliefde
2021
Wat heb je nodig
  2022
Klein, klein jongetje (als je groot bent)
  2022
Bikini
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Klein, klein jongetje (als je groot bent) is een lied van de Nederlandse rapper Emms en de rapformatie Broederliefde. Het werd in 2022 als single uitgebracht.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Klein, klein jongetje (als je groot bent) is geschreven door Anthony Pengel, Arjan Bedawi, Charnett Reemnet, Emerson Akachar, Faisal Mssyeh, Jarmo Lopulissa, Kim Arzbach en Vijay Kanhai en geproduceerd door Zerodix. Het is een nummer dat past in het genre nederhop. Het nummer is een bewerking van Klein, klein jongetje van U-Niq en Feis uit 2006.[2] In het lied rapt Emms over hoe zijn leven was als een jongetje dat opgroeide in de Rotterdamse wijk Spangen.[2] Hij vraagt aan zijn jongere zelf wat zijn doelen zijn en hoe hij er voor gaat zorgen dat hij succesvol in zijn leven kan zijn.

Hoewel zowel Emms als zijn rapformatie Broederliefde zijn aangeschreven als uitvoerend artiest, is voornamelijk Emms te horen in het lied. De constructie waarbij de groep als uitvoerend artiest wordt toegevoegd aan een solo-lied van Emms, werd al eerder toegepast bij het nummer Het is een feit in 2016.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden bescheiden succes met het lied in Nederland. Het stond op de 55e plaats van de Single Top 100 in de enige week dat het in deze hitlijst te vinden was. De Top 40 en haar Tipparade werden niet bereikt.