Loom Bielefeld

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Loom Bielefeld
Hoofdingang van winkelcentrum Loom Bielefeld
Locatie Bielefeld
Openingsdatum 26 oktober 2017
Architect Markus Schedensack[1] / ECE Projektmanagement
Winkels
Oppervlakte 26.000 m²
Verdiepingen 4
Aantal winkels ca. 110
Website

Loom Bielefeld is een winkelcentrum in de binnenstad van Bielefeld, in het voetgangersgebied tussen Bahnhofstrasse, Stresemannstrasse en Zimmerstrasse. Het werd geopend op 26 oktober 2017.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 2011 nam ECE de in 1977 gebouwde City Passage in het centrum van Bielefeld over. Het management besloot de City Passage af te breken en een nieuw winkelcentrum te bouwen. De bouwwerkzaamheden begonnen in oktober 2015 en na twee jaar, in oktober 2017 werd het winkelcentrum geopend. De bouwkosten bedroegen 135 miljoen euro.

De naam Loom verwijst naar de historische locatie waar oooit de eerste weverij van Bielefeld stond. Bielefeld zelf was lange tijd een centrum van de linnenindustrie . In een opiniepeiling koos de meerderheid voor de "Loom".

Ligging[bewerken | brontekst bewerken]

Het winkelcentrum bevindt zich in het voetgangersgebied van het stadscentrum van Bielefeld tussen het station Bielefeld Hauptbahnhof en het oude centrum.

Architectuur[bewerken | brontekst bewerken]

Het middelpunt van het gebouw is een ellipsvormig atrium van 4 verdiepingen, die worden overbrugd door een 24 meter lange roltrap. Het thema 'linnen komt op veel plaatsen architectonisch en in de inrichting terug.[2]

Gebruik[bewerken | brontekst bewerken]

Het centrum biedt onderdak aan zo'n 110 winkels gepresenteerd op een totale oppervlakte van 26.000 m². De ankerhuurders in het centrum zijn kledingwinkel Primark, die ruim 5.000 vierkante meter beslaat verdeeld over drie verdiepingen, Smyths Toys, Bershka en de supermarktketen Rewe. In het centrum is een foodcourt gerealiseerd onder de naam Loom Kitchen met diverse fastfoodrestaurants.

Galerij[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]