Lug (fiets)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Diverse lugs voordat de framebouwer ze heeft toegepast in het frame. Linksboven in de foto de zadellug en rechtsboven de bovenste balhoofdlug. Onderaan de onderste balhoofdlug.

Een lug is een koppelstuk dat bij fietsen in het frame kan zijn toegepast om framebuizen onderling te verbinden.

Diverse soorten lugs kunnen in een fietsframe door de framebouwer zijn gebruikt. Bij een standaard fietsframe wordt het gedeelte waarin de trapas zich bevindt de bracket genoemd. Indien een koppelstuk in de voorvork is gebruikt spreekt men over een vorkkroon.

Lugs kunnen worden gefabriceerd door een proces van persen uit plaat en vervolgens lassen. Een andere veelgebruikte methode om lugs te vervaardigen is door gieten (verloren was/ zand). Bij de framebouw vallen de lug en de framebuis onderling deels over elkaar heen. De meeste lugs zitten uitwendig over de framebuis, maar ook interne lugs worden wel toegepast. Bij stalen frames kunnen de lugs met de buizen aan elkaar zijn gelast of hardgesoldeerd (in plaats van solderen spreekt men ook wel van braseren). Aluminium frames met lugs kunnen naast gelast tevens zijn gelijmd. Om cosmetische redenen zijn lugs soms versierd.

Indien bijvoorbeeld in een stalen frame geen lugs zijn toegepast, wordt ook wel gesproken van een lugloos frame. Bij lugloos bouwen dienen de buizen nauw op elkaar aan te sluiten en heeft de framebouwer een grotere vormvrijheid.

Zie ook[bewerken]