Lyft

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lyft
Logo
Beurs NASDAQ: LYFT
Rechtsvorm beursgenoteerd
Oprichting 9 juni 2012
Oprichter(s)
  • Logan Green
  • John Zimmer
Sleutelfiguren David Risher (CEO)
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Hoofdkantoor San Francisco
Werknemers 2900 (2023)
Producten
  • taxidiensten
  • huurauto's
  • deelsteps
Sector vervoer
Omzet/jaar Gestegen $4,4 miljard (2023)
Winst/jaar Gedaald -340 miljoen (2023)
Website lyft.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Lyft, Inc. is een Amerikaans vervoersbedrijf dat onder meer taxidiensten, huurauto's en deelsteps aanbiedt, en deelfietsen in de Verenigde Staten. Ook kan er via Lyft maaltijden worden bezorgd.

Prijzen worden via een dynamisch systeem bepaald, afhankelijk van de vraag en aanbod op het moment van boeken. Het bedrijf heeft geen eigen chauffeurs in dienst. In plaats hiervan werken alle medewerkers als zelfstandige en worden zij ingehuurd door Lyft.

Een grote roze snor werd ingezet als marketing voor Lyft.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Lyft startte in 2012 onder de naam Zimride en werd opgericht door de computerprogrammeurs Logan Green en John Zimmer. Het was aanvankelijk bedoeld om met andere mensen te kunnen carpoolen.

Een jaar later werd de naam veranderd naar Lyft. In maart 2019 maakte het bedrijf een beursgang en wist 2,34 miljard dollar op te halen tijdens een investeringsronde.

In 2020 moest het bedrijf tijdens de wereldwijde coronapandemie een groot deel van het personeelsbestand inkrimpen. Lyft ging eind dat jaar samenwerken met autoverhuurder Sixt.

In april 2023 werd opnieuw bijna een kwart van de arbeidsplaatsen geschrapt.

Controverse[bewerken | brontekst bewerken]

Lyft werd begin 2024 de op een na grootste aanbieder van deelauto's en taxidiensten in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft samen met concurrent Uber een duopolie weten te creëren waar gebruikers aanvankelijk voor lage prijzen gebruik van de dienst konden maken, om geleidelijk de prijzen te verhogen.[1]

Het bedrijf kreeg tussen 2014 en 2024 te maken met kritiek en rechtszaken uit de taxibranche, over arbeidsomstandigheden, veiligheid, prijsafspraken, filevorming en ongevraagde marketingberichten.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Lyft van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.