Meeting Mr. Pony

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Meeting Mr. Pony
Aflevering van Beverly Hills, 90210
Aflevering Seizoen 2
Aflevering 25
Gastrollen Joe E. Tata
Schrijver(s) Jonathan Lemkin
Charles Rosin
Karen Rosin
Regisseur Bradley M. Gross
Eerste uitzending 2 april 1992
Afleveringchronologie
Lijst van afleveringen
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Meeting Mr. Pony is de vijfentwintigste aflevering van het tweede seizoen van het tienerdrama Beverly Hills, 90210, die voor het eerst werd uitgezonden op 2 april 1992.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Wanneer Brandon en Dylan even naar achteren moeten en Brenda dus alleen is in de Peach Pit, wordt ze overvallen. Ze wordt huilend achtergelaten, maar lijkt er desondanks buitengewoon goed mee om te gaan. Haar ouders zijn een stuk meer bezorgd dan ze zelf is en haar vrienden blijven constant ingaan op de gebeurtenis, terwijl Brenda het achter zich wil laten. Wanneer ze er 's nachts nachtmerries van krijgt, beseft ze dat ze er traumatische ervaringen aan overhoudt, maar laat dit niet blijken aan iemand anders. Wanneer ze tijdens een tentamen een extreme nachtmerrie krijgt waarin Brandon en Dylan worden doodgeschoten door de overvaller, kan ze het niet meer aan en biecht de waarheid op aan Dylan nadat ze huilend de klas uit rent. Ze besluit een psychiater te raadplegen, die een Posttraumatische stressstoornis constateert.

Ondertussen maakt Andrea zich zorgen om Brenda en wil niets liever dan de dader opsporen. Dylan weet niet goed wat hij voor haar kan doen en voelt zich schuldig dat hij er niet voor haar was, terwijl Kelly de pessimistische sfeer niet aankan.

Brenda's bezoek aan de psychiater verloopt goed en ze durft er eindelijk over te praten en leert het dus te verwerken. Maar wanneer de politie haar vraagt of ze de dader uit een aantal verdachtes wil aanwijzen, wordt ze opnieuw bang en trekt ze zich terug. Haar ouders en vrienden snappen niet dat ze de dader niet achter tralies wil zien, waardoor Brenda kwaad wordt. Ze besluit uiteindelijk toch te gaan en weet de dader aan te wijzen. Ze is verbaasd als ze ontdekt dat het een 17-jarige verslaafde is.

Brenda weet alles te verwerken en durft zonder zorgen terug te gaan naar Peach Pit.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]