Minderhout VV

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Minderhout VV
Naam Minderhout Voetbalvereniging
Stamnummer 7436
Opgericht 1969
Plaats Minderhout
Voorzitter Vlag van België Jos Hendrickx
Competitie 2de Prov. Antwerpen
Tenue
Geldig voor 2013/14
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Minderhout VV is een Belgische voetbalclub uit Minderhout. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 7436 en heeft groen en wit als kleuren. Minderhout speelt in de provinciale reeksen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1939 was in Minderhout voetbalclub VV Minderhout opgericht, aangesloten bij de Belgische Voetbalbond met stamnummer 2848. Die club speelde in de gewestelijke reeksen, tot men na de Tweede Wereldoorlog, in 1946, stopte en het stamnummer werd geschrapt.

In 1969 werd uiteindelijk een nieuwe club opgericht met Minderhout VV, waarbij men teruggreep naar de oude naam van de verdwenen Minderhoutse club. Men sloot zich aan bij de KBVB met stamnummer 7436 en ging in 1970 van start in Derde Provinciale. Na een jaar competitievoetbal belandde men in 1972 in Vierde Provinciale.

Minderhout VV bleef in Vierde Provinciale spelen tot men in 1980 een eerste promotie kon afdwingen. De volgende decennia bleef men periode in Derde en Vierde Provinciale afwisselen. In 2013 promoveerde men voor het eerst naar Tweede Provinciale.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]