Mu Hu

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Mu Hu (胡牧)
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van China China
Geboorteplaats Shen Zhen
Geboortedatum 8 oktober 1989
Carrière
Sport Golf
Profdebuut 2010/2011
Laatst bijgewerkt op: 25-10-2013
Portaal  Portaalicoon   Golf

Mu Hu (Chinees; Hu Mu, 胡牧) (1989) is een Chinees golfprofessional.

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

Hu begon met golf toen hij zeven jaar was. Toen hij elf was, verhuisde hij met zijn ouders naar Florida om zich op de IMG Academy op golf toe te leggen. Zijn coach is de beroemde David Leadbetter waar onder meer Nick Faldo in de jaren 1980 al les nam. In 2001 won Hu het China Junior Golf Open (15-18 jaar). Hij won nog enkele toernooien en mocht een paar keer op de Aziatische PGA Tour meespelen. Op het Sanya Open werd hij 11de. Zijn vader was meestal zijn caddie.

Hu werd in 2008 toegelaten op de University of Florida, waar veel golf gespeeld wordt. In 2008 speelde hij voor het universiteitsteam (de Gators) met onder meer Tyson Alexander. Hij kreeg een uitnodiging van de Europese Tour voor het BMW Asian Open en het China Open en eindigde als beste amateur in beide toernooien.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2001: China Junior Golf Open
  • 2003: Nike Golf Junior[1]
  • 2007: Dixie Amateur, HP Boys Junior Championship

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

Hu werd in 2011 professional.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]