My number one (Elena Paparizou)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
My number one
Single van:
Elena Paparizou
Uitgebracht 2005
Soort drager Cd-single
Genre Pop
Duur 02:55
Schrijver(s) Christos Dantis, Natalia Germanou
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Elena Paparizou
-   "My number one"
(2005)
 
(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

My number one is de hitsingle en titel van de winnaar van het Eurovisiesongfestival 2005, gehouden in Kiev. Deze editie van het Eurovisiesongfestival was de vijftigste in de historie.

Die for you - 2001[bewerken | brontekst bewerken]

In 2001 vertegenwoordigde Elena Paparizou Griekenland op het songfestival als lid van de band Antique met het liedje "Die for you". De band kreeg van ieder land punten, maar eindigde op de derde plaats.

My number one - 2005[bewerken | brontekst bewerken]

Vier jaar later werd ze rechtstreeks aangeduid om solo het land te vertegenwoordigen. In een mini-preselectie stelde ze 3 liedjes voor: My number one, OK en Let's get wild. Er was ook een vierde lied voorgesteld: "The light in our soul". Dit werd echter gediskwalificeerd omdat het al eerder was uitgekomen in Duitsland.

Het lied "My number one" werd verkozen en daarmee kwam Paparizou als een van de favorieten aan de start van het 50ste Eurovisiesongfestival 2005, in Kiev. In het begin van de puntentelling leek er niet veel meer in te zitten dan een top 10-plaats, maar met de 12 punten van België keerde het tij en langzaam baande ze zich een weg naar de top. Hiermee haalde ze zo de eerste Griekse zege binnen.