Natalja Vodjanova

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Natalia Vodianova)
Natalja Vodjanova
Natalja Vodjanova in 2018.
Volledige naam Natalja Michajlovna Vodjanova (Наталья Михайловна Водянова)
Geboren Gorki, 28 februari 1982
Land Vlag van Sovjet-Unie Sovjet-Unie
Jaren actief 2001-[1]
Lengte 1,76
Gewicht 52
Haarkleur blond
Kleur ogen blauw
Maten 86-61-86
Kledingmaat 4 US/34 EU/6 UK
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Mode

Natalja Michajlovna Vodjanova (Russisch: Наталья Михайловна Водянова) (Gorki, 28 februari 1982) is een Russisch model. Ze groeide zonder vader[1] op in een arm gezin met haar moeder en twee halfzussen, in Nizjni Novgorod. Als kind verkocht ze fruit om de familie aan inkomen te helpen.[2] Op zestienjarige leeftijd schreef ze zich in Nizjni Novgorod in bij een modellenbureau om geld te verdienen. Later werd ze op een modeshow in Parijs ontdekt door Jean Paul Gaultier. Kort daarna werd ze het gezicht van Calvin Klein.

Ze leerde op een privéfeest haar man kennen, een rijke Brit uit een adellijke familie, met wie ze in 2001 trouwde.[3] Samen hebben ze drie kinderen.[4] In 2011 scheidde ze weer van hem, waarna ze hertrouwde met de Fransman Antoine Arnault, met wie ze ook twee kinderen kreeg.

Naked Heart Foundation[bewerken | brontekst bewerken]

Vodjanova richtte de Naked Heart Foundation op, na de schoolgijzeling in Beslan. Zij wilde de slachtoffertjes helpen het trauma te verwerken door ervoor te zorgen dat ze minstens vijf minuten per dag konden spelen, om zo hun aandacht op iets goeds te vestigen.[5] De stichting laat in heel Rusland speciaal ingerichte kinderspeelplaatsen bouwen.[3]

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Natalia Vodianova van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.