Oelitsa Skobelevskaja

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Oelitsa Skobelevskaja
Улица Скобелевская
Oelitsa Skobelevskaja
Algemeen
Lijn(en) Metrolijn 12 van Moskou Boetovskaja-lijn
Stationsnummer 192
Opening 27 december 2003
Constructie
Type Viaductstation
Perrons 1
Perronsporen 2
Route
Metrolijn 12 van Moskou Richting Volgend station
Bitsevski Park Oelitsa Starokatsjalovskaja
Boeninskaja Alleja Boelvar Admirala Oesjakova
Ligging
Coördinaten 55° 33′ NB, 37° 33′ OL
Oelitsa Skobelevskaja (metro van Moskou)
Oelitsa Skobelevskaja
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Oelitsa Skobelevskaja (Russisch: Улица Скобелевская uitspraak) is een station aan de Boetovskaja-lijn van de Moskouse metro dat op 27 december 2003 geopend werd.

Ligging en ontwerp[bewerken | brontekst bewerken]

Het station ligt op een stalen viaduct haaks over de Oelitsa Skobelevskaja die is genoemd naar de Russische generaal Michail Skobelev. De twee verdeelhallen bevinden zich onder het viaduct in de middenberm van de kruisende Boelvar Admirala Oesjakova. Deze verdeelhallen zijn met roltrappen verbonden met de kopse kanten van het perron. Het station is gebouwd volgens de specificaties van het “lichte metro” project dat in 1999 werd gelanceerd. Hierdoor is het perron slechts 90 meter lang en 7 meter breed langs een, voor Moskou ongebruikelijk, bovengronds tracé. Het perrondak bevindt zich op 9,6 meter boven straatniveau. Dit dak wordt gedragen door zuilen de paarsgewijs op het perron staan. Aan de buitenzijde zijn doorzichtige geluidsschermen aangebracht. Rolstoelgebruikers kunnen het perron bereiken met een lift in het midden die het perron en het maaiveld rechtstreeks met elkaar verbinden.

Reizigers kunnen vanaf 5:46 uur de metro naar het zuiden nemen. Naar het noorden is dit doordeweeks vanaf 6:04 uur en in het weekeinde vanaf 6:05 uur.