Oral Roberts University

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Oral Roberts University
De bekende Prayer Tower op de campus van ORU.
Afkorting ORU
Motto Educating the whole person
Locatie Tulsa, Verenigde Staten
Opgericht 1963
Type Particulier liberal arts college
Voorzitter William Wilson
Studenten 4.000
Website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs
De hoofdingang van Oral Roberts University.

De Oral Roberts University (ORU) is een particuliere evangelicale liberal arts college in Tulsa, Oklahoma. De universiteit is vernoemd naar de evangelist Oral Roberts die de school in 1963 oprichtte. Aan ORU studeren zo'n vierduizend studenten.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Oral Roberts ervoer dat hij van God de opdracht had gekregen om een universiteit te bouwen. Roberts vond het belangrijk dat er een Gebedstoren kwam op de campus, waar 24 uur per dag zou worden gebeden. Sommige meewerkende academici hadden hun twijfels, omdat ze bang waren dat de school daardoor niet geaccrediteerd zou worden. Die zorgen bleken onterecht.

De campus beslaat iets meer dan een vierkante kilometer. De school biedt zo'n zestig opleidingen aan op Bachelor-niveau (undergraduate) en een handvol Master-studies (graduate). Voor studenten gelden strikte regels. Zo moeten studenten een verklaringen ondertekenen waarin zij verklaren geen seksuele gemeenschap te hebben buiten het huwelijk, dat gezien wordt als een verbintenis tussen man en vrouw. Gezichtsbeharing is voor mannen pas sinds 2009 toegestaan, mits netjes verzorgd.

Alumni[bewerken | brontekst bewerken]

Enkele bekende alumni van Oral Roberts University zijn: