Oscar Hausdörfer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit artikel komt mogelijk voor verwijdering in aanmerking.
Het overleg hierover wordt gevoerd op deze discussiepagina. Iedereen is welkom daaraan bij te dragen. Zie voor meer informatie: Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst.
Voel je vrij het artikel te bewerken. Haal de pagina echter niet leeg en verwijder deze boodschap niet voordat de discussie gesloten is.

Hugo Heinrich Oskar Hausdörfer (Scheibenberg, 20 november 1864 - 12 december 1951) was een Duitse apotheker.

Tot zijn twintigste volgde hij verschillende stottertherapieën, maar zonder het gewenste resultaat. Hij merkte dat zijn spraak juist achteruit ging in plaats van vooruit. Daaruit trok hij de conclusie dat hij iets grandioos verkeerd deed. Toen hem duidelijk werd dat anderen hem niet konden helpen, nam hij zijn lot in eigen hand. Hij wilde niet rusten voordat dit probleem was opgelost. Na veel onderzoeken, ervaringen en mislukkingen slaagde hij er uiteindelijk in om zichzelf van zijn stotteren te bevrijden. In zijn eerste boek 'Waarom Stotter Ik?' uit 1898 beschreef hij hoe dit proces verliep. Hij was heel succesvol met zijn aanpak van het stotterprobleem. Hij overleed op 15 december 1951 op 87-jarige leeftijd.