Overleg:Aleksandr Litvinenko

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Zijn afscheidsbrief met beschuldiging aan Poetin ondertekent hij met Alexander Litvinenko. Waarom wordt hier dan de afwijkende Russische spelling gehanteert? Ik stel een rename van het artikel voor Frederik Beuk 27 jan 2007 02:03 (CET)Reageren

Voor de duidelijkheid: we gebruiken alleen de Engelse spelling als de persoon in kwestie ook een Engels paspoort heeft. Dat Litvinenko zijn brief met Alexander ondertekende is niet meer dan logisch; hij was immers in een Engels land. In dit artikel wordt echter gezegd:
"Goldfarb said Litvinenko was granted British citizenship last month.". Dat betekent dat hij een Engels paspoort heeft en daarom zou de titel inderdaad gewijzigd mogen worden. --hardscarf 27 jan 2007 02:20 (CET)Reageren
Mee eens, temeer daar hij niet 'zomaar' een Engels paspoort heeft, maar bewust politiek asiel aanvroeg omdat hij niet langer een Russisch burger wilde zijn Frederik Beuk 27 jan 2007 19:01 (CET)Reageren

Naar aanleiding van een uitzending van de VPRO lijkt het mij relevant te vermelden:

- Wat de datum is dat het flatgebouw werd opgeblazen (17 of 19 september), terwijl dit op een eerdere datum (13 september?) al werd aangekondigd. De medewerker van de parlementsvoorzitter vergiste zich of was onjuist geinformeerd. Op de 13e (?) werd namelijk een ander gebouw opgeblazen. E.e.a. versterkt het beeld dat de russische overheid een actieve rol heeft in bepaalde zaken die direct of indirect met Litvinenko te maken hebben.
- Dat er in juli (2006?) een wet is aangenomen die het staatshoofd de mogelijkheid geeft speciale teams in te zetten om vijanden in binnen- en buitenland om te brengen.

Zie http://www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afleveringen/34831379/

Ongeloofwaardig[brontekst bewerken]

Ik denk dat Litvinenko was niet vermoord door FSB agenten. Het kost gewoon veel te veel. Met bijna 8 miljoen euro betaalt men alle Moskouse FSB agenten over een hele jaar. Ik heb gezien de film Cambridge Spies ( http://imdb.com/title/tt0346223/ ). Daarin wordt vermeld dat MI-5 agenten niet schaduwden tijdens het weekend. Overuren draaien was gewoon te duur. Men moest bezuinigen. Daarom denk ik dat de verhaal dat FSB heeft Litvinenko vermoord is ongeloofwaardig. Tgeorgescu 21 jul 2007 20:42 (CEST)Reageren

ongeloofwaardig?[brontekst bewerken]

Wanneer het eenmaal aangemaakt is, zijn de kosten nihil, vooral als het een afvalsprodukt is.

Mogelijk? Tja, kan. Opzet? Makelijker om eventjes wat gas uit een werkende nucleaire reactor in te adamen, zoals bijvoorbeeld door een rondwandeling door chernobyl toendertijd. Wat is een doodelijke dosis, en waar wordt dat uiteindelijk geconcentreert, zijnde dat zwaare metaalen niet zomaar uit het lichaam verdwijnen en kumulatief zijn.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Aleksandr Litvinenko. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 jul 2017 06:22 (CEST)Reageren

Lijkt goed: de oude link is niet meer bereikbaar. Wikiwerner (overleg) 20 aug 2017 20:54 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Aleksandr Litvinenko. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 sep 2017 05:13 (CEST)Reageren