Overleg:Austerlitz

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Kleuske

Het volgende klopt niet; "Austerlitz, een plaats in Nederland, dat zijn naam de danken heeft aan de Pyramide van Austerlitz die gebouwd is ter ere van de overwinning Napoleon in de hierboven genoemde veldslag. "

Doordat de pyramide al klaar was in 1804 en de bekende slag een jaar later nog geleverd moest worden, kan de pyramide nooit gebouwd zijn ter ere van Napoleons overwinning bij Austerlitz. En.. Heeft het dorp heeft zijn naam wel aan de pyramide te danken? Of moet het juist andersom zijn? Napoleons broer Lodewijk, die onze koning was, heeft de naam (pas later, na de kampeer periode) aan het dorp gegeven.

Vrgr, M. Richtering – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 212.64.31.105 (overleg · bijdragen)


Zeker waar, Pyramide was eerst vernoemd naar de Marmont en later pas naar de driekeizerslag bij austerlitz vernoemd, maar ja dan moet dat eerst ff doordringen in de koppies van de beheerders want die verwijderen mijn wijziging steeds... – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.88.33.15 (overleg · bijdragen)

Tja... Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf eenbijdrage leveren, inplaats van "tot de koppies" proberen door te dringen. Bijvoorbeeld door een BRON bij je beweringen te leveren. Kleuske 4 jan 2010 20:26 (CET)Reageren
Of te doen alsof je een toeristische gids schrijft Kleuske 4 jan 2010 20:28 (CET)Reageren