Overleg:Bekkeninstabiliteit

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Kleuske

Het niveau van dit artikel is naar mijn mening beneden peil en bovendien kwetsend voor vrouwen die lijden aan bekkeninstabiliteit. Met name omdat de suggestie wordt gewekt dat bekkeninstabiliteit een mode-ziekte zou zijn (dat klinkt al snel als: aanstellerij).

Het ontbreekt mij aan tijd en expertise om een beter artikel te schrijven. Wel wil ik de volgenden punten aanstippen:

  1. De bewering in dit artikel dat bekkeninstabiliteit een modeziekte is, is gebaseerd op 1 bron: een proefschrift van een student(e).
  2. Bekkeninstabiliteit bestond al lang voordat de ziekte een naam kreeg.
  3. Het feit dat bekkeninstabiliteit nauwelijks meer in de media wordt genoemd betekent geenszins dat de ziekte minder voor komt.
  4. Bekkeninstabiliteit wordt tegenwoordig in de medische wereld gewoon serieus genomen.
  5. Het is nu bekend dat bekkeninstabiliteit wordt veroorzaakt door (zwangerschaps-)hormonen.
  6. Het geven van borstvoeding vertraagt het genezingsproces, ook vanwege hormonen.
  7. Het artikel lijkt van geen kanten op de engelse variant van dezelfde pagina. (over de noorse en zweedse varianten kan ik niet oordelen).

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 80.101.120.148 (overleg · bijdragen)

Ik heb de punten even genummerd voor het gemak.
  1. Dat wordt ook niet in het artikel beweerd, het artikel zegt alleen dat het vaak als zodanig wordt beschouwd. Da's een subtiel doch essentieel verschil.
  2. Heb je daar een bron voor?
  3. Idem
  4. Idem
  5. Idem
  6. Idem
  7. Klopt. Het engelse artikel is een stuk uitgebreider. De "bekkeninstabiliteit-controverse" heeft daar ook niet zo gewoed als hier. Verder ben ik er allerminst zeker van dat het engelse artikel dezelfde aandoening behandelt, of liever, ik weet wel zeker van niet. Dat artikel gaat in op een vrij groot aantal aandoeningen van het bekken, waaronder verschillende die met zwangerschap te maken hebben.
Conclusie: ik zeg niet dat het artikel niet beter kan, maar de dingen die er staan zijn vrij goed onderbouwd en ik zie niet hoe die kwetsend zijn. De tekst opvatten als zou zij een "modeziekte" impliceren is gewoon fout, dit gelijk stellen aan "aanstellerij" komt volledig voor uw rekening. Dat wordt nergens door het artikel gesuggereerd. M.v.g. Kleuske (overleg) 12 sep 2011 14:33 (CEST)Reageren