Overleg:Bernardo Salviati

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Encycloon in het onderwerp Twijfel

Twijfel[brontekst bewerken]

Ik twijfel aan de volgende zaken:

  • Wie noemt de Orde waarvan Salviati al op jonge leeftijd lid werd Orde van Sint-Johannes van Jeruzalem en Rhodos?
  • Het Engelse artikel zegt niet dat hij "tevens ambassadeur was aan het hof van Keizer Karel V", maar dat hij de Maltezer Orde als ambassadeur vertegenwoordigde bij Karel V.
  • Er staat: "Hij was ook actief in de Italiaanse oorlogen waar hij in dienst was bij de Republiek Siena." Het Engelse artikel zegt dat hij tegen de Republiek Siena vocht.
  • Wat deed hij met dat Franse kasteel? (Het artikel Kasteel van Talcy noemt Bernardo Salviati Bernard Salviati en hij blijkt daar een bankier te zijn.)
  • Werd hij inderdaad na zijn kardinaalswijding "ook bisschop van Clermont-Ferrand"?

Met vriendelijke groet, Theobald Tiger (overleg) 10 okt 2014 22:42 (CEST)Reageren

Ik zie dat er een paar grote fouten zijn verbeterd, verbeteringen die er echter weer toe geleid hebben dat de zinsbouw in de war is geraakt:
  • "Hij was ook actief in de Italiaanse oorlogen waar tegen de Republiek Siena vocht."
  • "Na zijn militaire carrière ging hij in Frankrijk wonen waar hij het Kasteel van Talcy, wat hij herbouwde."
Er staan overigens nog enkele twijfelpunten open. Hieraan voeg ik er nog drie toe:
  • Er staat: "Tussen 1525 en 1563 was hij Grootprior van Rome voor de Orde." Was hij inderdaad al op 17-jarige leeftijd Grootprior van Rome? Wat is de bron daarvoor?
  • Er staat dat hij admiraal werd binnen de orde. Kent de Maltezer Orde inderdaad admiraals?
  • Deze bron geeft als geboortejaar 1503. (De bron vermeldt overigens wel dat hij bisschop werd van Clermont in Auvergne.)
Met vriendelijke groet, Theobald Tiger (overleg) 11 okt 2014 17:26 (CEST) (latere toevoeging: 11 okt 2014 22:25 (CEST))Reageren
PM: link. Theobald Tiger (overleg) 11 okt 2014 22:55 (CEST)Reageren
Beste Theobald Tiger, zoals je ziet is er al lange tijd geleden een hoop verbeterd aan dit artikel toch valt het mij op dat het Twijfel-Sjabloon nog steeds op de pagina staat, maar volgens mij komt dat vooral door een stukje onwetendheid aan jouw kant. Ik heb er voor gekozen om de Orde van Malta in dit artikel naar haar officiële oude naam te noemen: de Orde van Sint-Johannes van Jeruzalem en Rhodos. Malta had de Orde indertijd nog niet in bezit dus zou ik de verwijzer Maltezer Orde o.i.d historisch incorrect vinden. Ja, hij werd inderdaad op zeventienjarige grootprior van Capua maar dat was in deze tijd meer gebruikelijk, zo zijn er immers ook vele adellijke voorbeelden te noemen van mensen die al op zeer jonge leeftijd een titel verkregen. Immers lag de huwelijkseleeftijd toen ook rond de vijftien jaar. Tevens was de orde er eentje die met name op maritiem gebied actief was en over een eigen vloot beschikte. Ik ben zo vrij geweest om nog een paar bronnen toe te voegen om de twijfel bij je weg te nemen. Mathijsloo (overleg) 23 okt 2016 18:37 (CEST)Reageren
@Mathijsloo: Theobald Tiger lijkt hier niet meer actief. Wat denk je, zullen we het sjabloon maar weghalen? Je lijkt de bezwaren afdoende weerlegd te hebben. Mvg, Encycloon (overleg) 27 okt 2019 19:28 (CET)Reageren
Wat mij betreft wel. Mathijsloo (overleg) 27 okt 2019 20:05 (CET)Reageren
Prima, Uitgevoerd Uitgevoerd. Encycloon (overleg) 27 okt 2019 20:07 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Bernardo Salviati. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 14 nov 2018 01:55 (CET)Reageren