Overleg:Britpop

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 20 jaar geleden door SanderSpek in het onderwerp Wat is Britpop?

Hmmm, als we dingen gaan veranderen, en dan om de beurt weer terug gaan veranderen schiet het natuurlijk niet op. Daarom: 213.93.30.208, wij gaan overleggen!

Ten eerste, een discrepantie in de tekst: daar staat duidelijk dat The Stone Roses en Radiohead geen britpop spelen. Waarom zou men ze dan toch noemen in een selectieve britpop-discografie?

Punt twee, ook acts als The Shamen, Stereo MC's, New Order etc. kan ik met de beste wil van de wereld geen britpop noemen. Kunnen deze namen hier niet weggehaald worden, en op de pagina Popmuziek of eventueel een nieuwe pagina Popmuziek (UK) geplaatst worden?

Als derde en laatste (hoewel dit een beetje een zeikpunt is), wanneer je een selectieve discografie van hoogtepunten maakt dien je je imho te beperken tot een klein aantal hoogtepunten. Voor een substroming als britpop die slechts een paar jaar duurde en in de totale geschiedenis van de popmuziek niet buitengewoon significant is, zouden een band of 10 hier naar mijn mening volstaan.

SanderSpek 21 aug 2003 09:43 (CEST)Reageren

p.s. Mijn commentaar is absoluut niet bedoeld als negatieve kritiek naar de Stone Roses of iedere andere band die je noemde. Prima bands, alleen vind ik ze op deze pagina niet op hun plaats.


Wat is Britpop?[brontekst bewerken]

Wat is Britpop?

«Britpop is de naam van een muziekstroming, beginnende in de jaren 90, die gevormd wordt door een aantal Britse muzikanten die terugvallen op hun helden uit de jaren zestig, met name The Beatles en The Who.» Of snap ik je vraag nu niet? SanderSpek 23 mrt 2004 11:08 (CET)Reageren

The Stone Roses[brontekst bewerken]

The Stone Roses liggen wel mee aan de basis van de Britpop. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 87.67.132.125 (overleg · bijdragen)