Overleg:CMOS

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

BIOS-geheugen[brontekst bewerken]

Het (CMOS) heeft ook nog met het geheugen op een BIOS te maken, maar ik weet daar niet zo veel van. Kan iemand hier iets over schrijven? Jeroen-91 8 nov 2005 19:58 (CET)[reageer]

Alles te lezen op http://www.pcguide.com/ref/mbsys/bios/comp_CMOS.htm

Te eenzijdige nadruk op fotografische toepassingen[brontekst bewerken]

CMOS is een technologie voor het fabriceren van halfgeleidercomponenten. Een van de belangrijkste kenmerken waarmee CMOS zich van andere technoloigieën onderecheidt, is het lage stroomverbuik, waardoor CMOS-schakelingen in het bijzonder geschikt zijn voor batterijgevoede apparaten. Dat geldt onder andere, maar beslist niet uitsluitend voor fotografie. Ik heb dan ook bezwaar tegen de grote nadruk waarmee in dit artikel de CMOS-technologie "geclaimd" wordt voor de fotografie. Om die reden heb ik het volgende gewijzigd:

  • De categorie "Fotografie" verwijderd. (Je zou er net zo goed allerlei andere categorieën van batterijgevoede apparaten bij kunnen zetten. Dan is het eind zoek!)
  • De navigatiesjabloon "Fotografie" verwijderd (zelfde reden).
  • De toepassingen in BIOS-geheugen en die in fotografie als twee subparagrafen onder een paragraaf "Toepassing" geplaatst. Hier kunnen desgewenst nog meer subparagrafen worden toegevoegd voor andere toepassingen.

En nog wat kleine correcties, ondr andre van taalkundige en stilistische aard.

-- HHahn (overleg) 24 nov 2010 15:51 (CET)[reageer]